Menu
Plezierige training richting NEC

Plezierige training richting NEC

Daar waar normaal gesproken het basiselftal een dag na een wedstrijd binnen traint in het krachthonk, verschenen vrijdagochtend de basislieden tegen Manchester United op het trainingsveld. Onder toeziend oog van Frank de Boer en zijn assistent Hennie Spijkerman schotelde conditie- en hersteltrainer René Wormhoudt een oefensessie voor.

De conditionele oefeningen werden aangevuld met de rondo's. De welbekende rondo, die voor veel plezier en vreugde zorgde bij de spelers, was een lust voor het oog. Ondanks de intensiviteit van de training, bleven de brede glimlachen op de gezichten.

De wisselspelers en de spelers die niet in actie kwamen tegen Manchester United, trainden verderop met Jong Ajax. Gery Vink spaarde niemand in de intensieve oefensessie. Theo Janssen, die herstellende is van een liesblessure, trainde ook met de Beloften. André Ooijer (kuitblessure) en Derk Boerrigter (rugblessure) werkten individuele oefeningen af.

Ondanks het feit dat Ajax zich donderdagavond ruim een uur goed staande wist te houden tegenover Manchester United, was het niet opgewassen tegen de ervarenheid van de wereldvoetballers. Volgende week donderdag staat de return gepland op Old Trafford, ook wel Theatre of Dreams genoemd. Op die plek moet Ajax zijn droom verwezenlijken door te gaan in de UEFA Europa League. Maar voordat het vizier gericht wordt op de uitwedstrijd tegen Manchester United, staat er een ander, maar minstens zo belangrijk duel op het programma. Zondag neemt het elftal van Frank de Boer het in de competitie op tegen NEC Nijmegen.

Ajax - NEC begint zondag om 14:30 uur in de Amsterdam ArenA. Kom ook en juich Ajax voorbij NEC!

Tekst en foto's: Ajax.nl

Kom ook naar Ajax - NEC!

Jan Vertonghen en Toby Alderweireld lachen tijdens de rondo. Jan Vertonghen en Toby Alderweireld lachen tijdens de rondo.
Theo Janssen trainde met Jong Ajax. Theo Janssen trainde met Jong Ajax.
'Scheidsrechter' Gery Vink licht zijn beslissing toe. 'Scheidsrechter' Gery Vink licht zijn beslissing toe.