Menu
Poepon wijst Jong Ajax goede weg

Poepon wijst Jong Ajax goede weg

Rydell Poepon had met zijn twee treffers een koninklijk aandeel in de zege van Jong Ajax op Jong NEC. Op de Toekomst boekte de ploeg van trainer Aron Winter een 3-0 overwinning.

Twee treffers en een publiekswissel. Poepon stapte in zijn voetballoopbaan wel eens met een minder florissant gevoel van het veld. Applaus was ook op zijn plaats. De spits speelde een uitstekende wedstrijd. ,,Toch is deze overwinning vooral een teamprestatie’’, stelde Poepon zich na de wedstrijd bescheiden op. De brede grijns op het gezicht van de Ajacied verraadde trots en tevredenheid.

Markus Rosenberg leidde de openingstreffer van Poepon in met een snoeihard schot. Markus Rosenberg leidde de openingstreffer van Poepon in met een snoeihard schot.

Met de zege op Jong NEC herstelde Jong Ajax zich van de forse nederlaag van een week eerder tegen Jong AZ. ,,Die nederlaag kwam aan als een enorme klap’’, zei Poepon. Kenmerkend voor zijn prima vorm, scoorde de spits in Alkmaar wel de enige Ajax-treffer. Poepon: ,,Er is de laatste tijd flink gehamerd op het beter benutten van kansen. Dat pakt bij mij de laatste wedstrijden goed uit. Het gaat lekker zo.’’

Na een halfuur van de vrij eenzijdige wedstrijd, met vrijwel aanhoudende aanvalsgolven richting het Nijmeegse doel, sloeg Poepon zijn eerste slag. Linksbuiten Markus Rosenberg haalde van afstand verrassend hard uit. Jong NEC-doelman Raymon van Emmerik slaagde erin de inzet van de Zweed te keren, maar niet te controleren. In de rebound sloeg Poepon vliegensvlug toe met een schuiver in de verre hoek: 1-0.

Dennis Gentenaar maakte na een periode van blessureleed zijn rentree in een wedstrijd. Dennis Gentenaar maakte na een periode van blessureleed zijn rentree in een wedstrijd.

Na een dik uur verdubbelde de spits de voorsprong van de thuisploeg. Bijna vallend en half struikelend werd de bal opnieuw voorbij de verbouwereerde Van Emmerik gewerkt. Dat de Jong Ajacieden in een uur tijd ‘slechts’ tweemaal toeslagen, was een van de spaarzame verwijten die trainer Aron Winter zijn ploeg achteraf kon maken. De Amsterdammers creëerden zichzelf handenvol kansen. Te veel kansen en mogelijkheden bleven onbenut. Doelman Dennis Gentenaar, hij deed na een blessure wedstrijdritme op, ontpopte zich als een betrouwbaar slot op de deur. De goalie reageerde alert op spaarzame uitvallen van de Nijmegenaren. Jong Ajax speelde, zoals vertrouwd, extra offensief. Middenvelders Edgar Manucharyan, de Armeen keerde terug van een lieskwetsuur, Michael Krohn-Dehli en Vurnon Anita sloten zich bij de aanvallers aan, wanneer dat maar mogelijk was.

Michael Krohn-Dehli kreeg enkele kansjes, maar scoorde niet. Michael Krohn-Dehli kreeg enkele kansjes, maar scoorde niet.

Tussen de Gentenaar en zijn verdedigers viel regelmatig een groot gat. De keeper bespeelde de ruimte en zijn achterhoede uitstekend.
Tien minuten voor tijd gaf Javier Martina de terechte zege toch nog wat extra glans. De rechtsbuiten schoot van dichtbij raak: 3-0. Zo kreeg het treffen in de Beloftencompetitie toch nog een uitslag die recht deed aan het spelbeeld.

,,Over het grote aantal kansen dat we vooral de eerste helft creëerden, ben ik tevreden’’, blikte Jong Ajax-trainer Aron Winter terug. ,,We hebben ook weinig weggegeven. Toch wilden we af en toe te veel met de bal, waren we te wild in de acties. Daardoor werden soms verkeerde keuzes gemaakt. In de tweede helft maakten we weliswaar twee treffers, maar dat hadden er zo vijf of zes kunnen zijn. Dat is dus iets waar ik niet tevreden over ben.’’

Rydell Poepon is het middelpunt van alle blijdschap bij Jong Ajax. De spits wordt gefeliciteerd met een van zijn twee treffers. Rydell Poepon is het middelpunt van alle blijdschap bij Jong Ajax. De spits wordt gefeliciteerd met een van zijn twee treffers.

De afgelopen week sprak Winter uitvoerig met zijn spelers. Alles om de neuzen weer dezelfde kant op te krijgen na de even teleurstellende als forse nederlaag. Zaken die eerder nog verkeerd gingen en waar Winter afgelopen week extra aandacht aan besteedde, zag de coach tegen Jong NEC wel goed worden uitgevoerd. ,,De jongens beten vandaag onder meer wel goed van zich af’’, vervolgde Winter. ,,Uiteindelijk hoort dit allemaal bij het leerproces.’’

Ook Edgar Manucharyan keerde tegen Jong NEC terug van een blessure. Ook Edgar Manucharyan keerde tegen Jong NEC terug van een blessure.
Jan Vertonghen snelt langs zijn tegenstander. Jan Vertonghen snelt langs zijn tegenstander.