Menu
Polar brengt werkbezoek aan Ajax

Polar brengt werkbezoek aan Ajax

Een onderzoeksteam van Polar heeft onlangs een werkbezoek aan Ajax gebracht. De systemen van Polar worden door vrijwel alle voetbalclubs in Nederland gebruikt. Met Ajax heeft Polar een speciale samenwerking.

Polar wil in de toekomst nog beter aansluiten bij wat de praktijk vraagt. Aangezien Ajax een club is die innovatie hoog in het vaandel heeft staan, ziet Polar Ajax als een serieuze partij om te peilen wat de vraag is op het gebied van teammonitoring.

Tijdens het bezoek aan sportcomplex de Toekomst wilde beide partijen onderzoeken of er in de toekomst een intensievere samenwerking mogelijk is, waarbij Ajax al in de testfase betrokken is bij productontwikkeling. Door een mogelijke samenwerking op het gebied van productontwikkeling kan enerzijds Polar nog beter volgen wat er leeft bij clubs en kan anderzijds Ajax in een vroeg stadium zien wat de nieuwste stappen op het gebied van teammonitoring zijn en hierdoor voorop blijven lopen.

Ajax maakt momenteel onder andere gebruik van het door Polar ontwikkelde Polar Team2 systeem voor het registreren en analyseren van fysieke gegevens van het gehele team en per speler. Het systeem geeft een uniek inzicht in de conditionele capaciteit van het team en is het ideale gereedschap om de trainingsbelasting te optimaliseren. Naast het Team2 systeem maakt Ajax sinds kort ook gebruik van de Polar H7 Bluetooth Smart hartslagsensor in combinatie met de nieuwe Polar Team applicatie. Hiermee kunnen spelers ook in de gym op een eenvoudige wijze worden gemonitord en van feedback worden voorzien. De Polar Team app voor de Ipad is een laagdrempelig hulpmiddel voor het professioneel begeleiden van teams.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst