Menu
Polen klopt Oranje Leeuwinnen bij debuut Kop

Polen klopt Oranje Leeuwinnen bij debuut Kop

Lize Kop heeft maandagavond haar debuut voor de Oranje Leeuwinnen gemaakt. De keepster van de Ajax Vrouwen verdedigde het Nederlandse doel in de wedstrijd op de Algarve Cup tegen Polen. Een goed resultaat bleef helaas voor Kop uit. De Oranje Leeuwinnen verloren, net als zaterdag van Spanje, met 0-1.

Naast Kop begonnen nog 2 Ajax-speelsters in de basis: Ellen Jansen en Kika van Es. Ook oud-Ajacieden Inessa Kaagman en Cisca Folkertsma mochten het van bondscoach Sarina Wiegman vanaf het begin laten zien.

📝| Dit is onze opstelling tegen Polen.

We hebben vandaag 3⃣ debutanten ➡️ Lize Kop, Aniek Nouwen en Ashleigh Weerden 👏👏👏#NEDPOL #OnzeJacht pic.twitter.com/VVZFXTsnoa

— OranjeLeeuwinnen (@oranjevrouwen) 4 maart 2019

Vooral aan het einde van de eerste helft gebeurde er het nodige. In de 38e minuut onderscheidde Kop zich met een knappe redding toen Pajor vrij voor haar verscheen. Even later volgde een aantal tikken. Danique Kerkdijk kreeg rood en niet veel later maakte Polen de 0-1 via Winczo. Op slag van rust dacht Jansen gelijk te maken, maar haar goal werd afgekeurd.

In de tweede helft maakten oud-Ajacieden Desiree van Lunteren en Merel van Dongen nog hun opwachting, maar aan het resultaat veranderde niets meer. De Oranje Leeuwinnen, vorig jaar nog winnaar van de Algarve Cup, spelen woensdag een wedstrijd om de elfde plaats tegen China.

Talenten op dreef
Oranje O19 heeft deze week meer succes op een buitenlands toernooi. De ploeg van Jessica Torny won in La Manga ook zijn 3e groepsduel, met 2-0 van Spanje. Ajacieden Kirsten van de Westeringh, Lisa Doorn en Jonna van de Velde begonnen in de basis. De laatste 2 werden na rust vervangen. Van de Westeringh ging na 64 minuten naar de kant.

📝| @oranjevrouwen onder 19 wint ook derde duel in La Manga: https://t.co/zAd8FB9O0b.

— OnsOranje (@OnsOranje) 4 maart 2019
Tekst: Ajax.nl
Beeld: Pro Shots