Menu
Polen naar EK, Servië onderuit

Polen naar EK, Servië onderuit

Polen heeft zich zondagavond voor het EK in Frankrijk geplaatst. Polen was thuis met 2-1 te sterk voor concurrent Ierland. De geblesseerde Arek Milik kwam niet in actie. Ook bij de interlands van Servië (Nemanja Gudelj) en Kameroen (Andre Onana) bleven de Ajacieden aan de kant.

Arek Milik gaat een mooie zomer tegemoet. Dankzij een 2-1 zege op Ierland plaatste Polen zich - zonder de geblesseerde Milik - rechtstreeks voor het EK. Polen eindigde als nummer 2 van Poule D achter Duitsland. Concurrent Ierland werd met 2-1 verslagen, waardoor de Ieren zich als nummer 3 van de play-offs verzekerden.

Grzegorz Krychowiak schoot Polen in de beginfase op een 1-0 voorsprong. De Ier Jon Walters maakte vervolgens vanaf de strafschopstip gelijk. Topscorer Robert Lewandowski kopte voor rust de winnende treffer binnen.

Het al uitgeschakelde Servië ging zondagavond in de laatste groepswedstrijd in eigen huis met 1-2 onderuit tegen het al geplaatste Portugal. De Portugezen kwamen al vroeg op voorsprong via een goal van Nani. Halverwege de tweede helft trok Servië de stand gelijk via Zoran Tosic. Joao Moutinho bepaalde de eindstand vlak voor tijd op 1-2. Nemanja Gudelj kwam net als afgelopen week tegen Albanië niet in actie.

Voor Andre Onana stond er een interland in de buurt van Nederland op het programma. Kameroen oefende in de Belgische hoofdstad Brussel tegen Nigeria. Het vriendschappelijke duel in het Edmond Machtens-Stadion eindigde in een 3-0 nederlaag voor Kameroen. Onana kwam niet in actie.

Tekst: Ajax.nl

Foto: Ajax.nl/Gerard van Hees