Menu

Politiemaatregelen in Gent voor UEFA-cupduel

De politie van Gent heeft in het kader van de wedstrijd AA Gent - Ajax op dinsdag 12 september een aantal organisatorische maatregelen getroffen.Zij vroegen ons de onderstaande boodschappen door te geven aan meereizende Ajax-supporters.

AFC Ajax

De politie van Gent deelt mede dat:

1. Alle beschikbare kaarten worden via voorverkoop aan de man gebracht. Het is dus zinloos om zonder ticket naar het stadion te komen. Bij burgemeesterbesluit kunnen de politiediensten de supporters die zich zonder geldig toegangsbiljet in de omgeving van het stadion bevinden zonder meer arresteren.

2.Er is een gratis bewaakte parking voor de Ajax-fans. Om daar te geraken neemt u vanaf Antwerpen de E17, richting Gent. Afrit 10 in Gentbrugge leidt u vervolgens naar het stadion van AA-Gent : er is bewegwijzering van de afrit tot de parking en van de parking tot het stadion.

3. In België is iedereen altijd verplicht een identiteitsbewijs bij zich te hebben en dit voor te leggen op eenvoudig verzoek van de politiediensten. Wie zich niet kan legitimeren, mag door de politie worden gearresteerd.

4. Wie naar aanleiding van de wedstrijd de stad Gent wil bezoeken, kan het centrum bereiken via de E17, uitrit 9 (B401) ( Gent-centrum) of vanaf de voorbehouden parkings met tram 21 of 22.