Menu
Porto laat Boca kansloos

Porto laat Boca kansloos

De eerste wedstrijd van het LG Amsterdam Tournament tussen Porto en Boca Juniors is door de Portugese ploeg van Co Adriaanse gewonnen. Met 2-0 lieten de Portugezen de Argentijnen kansloos.

In de benauwde Amsterdam ArenA, het dak was dicht in verband met dreigend slecht weer, kwamen de Portugezen na twintig minuten op voorsprong. Een schot van Postiga werd van richting veranderd en verdween achter Roberto Abbondanzieri in het doel. Co Adriaanse prees na afloop de samenwerking tussen de aanvallers van zijn team. ,,Onze aanvallers wisselden veel van positie en combineerden goed. Dat is moeilijk te verdedigen. Ook onze verdediging was bovendien erg goed georganiseerd", vond de voormalig coach van Ajax.

In tegenstelling tot Adriaanse was Alfio Basile, trainer van Boca Juniors, niet tevreden over de de prestaties van zijn team. ,,Het was geen goede wedstrijd. We zijn ook nog in voorbereiding, nog niet topfit. Daarbij hebben we veel gereisd en was het warm in de ArenA. We zitten nog niet in een goed ritme", was de Argentijn kort. Over de hitte was zijn collega van FC Porto het roerend eens met Basile. ,,Doordat het dak dicht was, was het ongelooflijk heet in het stadion, met een erg hoge luchtvochtigheid. Dat is heel moeilijk spelen", aldus Adriaanse.

Ook de pupillen van Adriaanse en Jan Olde Riekerink zijn nog in de voorbereidende fase en qua conditie nog niet op niveau. Dat was te merken aan het spel van de Portugezen, dat met name in de eerste helft erg verzorgd was. Na rust kreeg Porto het moeilijker. ,,Dat is zeker te wijten aan de fysieke gesteldheid van de spelers", gaf Adriaanse toe. Desondanks kwam Porto op een 2-0 voorsprong door een doelpunt van Jorghino. Boca Juniors kreeg in de slotfase nog een paar kansjes maar wist er geen enkele te verzilveren. Daardoor verdiende Porto de drie punten voor de overwinning, plus twee extra punten, een voor elk gescoord doelpunt.

Tot slot had Adriaanse nog een bijzonder compliment voor keeper Helton. ,,Hij heeft vandaag fantastisch gespeeld. Hij was als een piloot in zijn penaltygebied. Maar buiten goed keepen is hij ook een zeer goede gitaarspeler. Dat is bijzonder voor een voetballer en bovendien zeer goed voor de teamgeest."