Menu
Porto wint troostfinale

Porto wint troostfinale

De B-junioren van FC Porto zijn de ABN AMRO Future Cup als derde geëindigd. De Portugezen waren maandag met 1-0 te sterk voor de leeftijdsgenoten van Juventus. Idrisa Sidi Sambú maakte een minuut voor tijd de winnende treffer.

Idrisa Sidi Sambú beleefde een bijzondere middag. Aan het begin van de tweede helft miste hij een strafschop. Daarmee liet de spits van Porto een uitgelezen mogelijkheid liggen om zijn ploeg op voorsprong te zetten. Juventus-doelman Andrea Lubbia behoedde zijn ploeg voor een achterstand.

Juventus ging eerder op de dag in de halve finale onderuit tegen Ajax. FC Porto ging even later na strafschoppen onderuit tegen Anderlecht. De strijd om het brons moest het toernooi voor Porto of Juve dan ook nog enige glans zien te geven.

Met de 0-0 op het scorebord bleef Juventus - Porto letterlijk tot de laatste minuut spannend. Na een prachtige aanval van Porto maakte Sidi Sambú zijn fout helemaal goed. Met een ferme knal werkte hij de bal in het doel. Daarmee stelde hij de overwinning én de derde plaats veilig. De beker voor de derde plaats gaat mee in het vliegtuig naar Portugal.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Gerard van Hees

Vreugde na de winnende goal van Idrisa Sidi Sambú. Vreugde na de winnende goal van Idrisa Sidi Sambú.