Menu

Portsmouth helpt Arsenal een handje

Petri Pasanen was spijtig genoeg niet aanwezig bij het 'finest hour' van zijn club Portsmouth. Pompey versloeg namelijk Manchester United met 1-0. Daarmee scoorde de club van de verhuurde Ajacied belangrijke punten in de strijd tegen degradatie, en hielpen de mannen van coach Redknapp Arsenal verder op weg naar de landstitel.

Pasanen kwam niet in actie voor Portsmouth, dat op eigen veld Manchester United met 1-0 terugwees. Steve Stone scoorde in de eerste helft het enige doelpunt.
Arsenal was goed geholpen met de nederlaag van de concurrent. De Londenaren zelf maakten op vrijdag al gehakt van opponent Leeds United: 5-0. Thierry Henry scoorde maar liefst vier keer. Dennis Bergkamp werd in de 72ste minuut gewisseld voor Reyes. Nwankwo Kanu kwam niet in actie voor de aanstaande kampioen van Engeland.
De andere achtervolger van Arsenal, Chelsea, kwam in eigen huis niet verder dan 0-0 tegen Everton. Oud-Ajacieden Mario Melchiot en Jesper Gronkjaer vielen in bij de rijke Londense club, maar ook zij konden het tij niet keren.
Voormalig doelman van Ajax, Edwin van der Sar, was de held van Fulham tegen Liverpool. De keeper stopte een penalty van Gerrard en redde zo een punt voor zijn club: 0-0.
In de Engelse eerste divisie was ex-Ajacied Martijn Reuser weer eens doeltreffend. De middenvelder maakte voor Ipswich de gelijkmaker tegen Gillingham uit een vrije trap van 25 meter. Ipswich won uiteindelijk met 2-1.

In België heeft Germinal Beerschot Antwerpen Anderlecht nog niet aan de landstitel kunnen helpen. De club van verhuurde Ajacied Daniel Cruz verloor met 2-1 van nummer twee Club Brugge, de ploeg die Ajax uitschakelde in de Champions League. Club leidde al met 1-0 toen Cruz in de 60ste minuut in het veld kwam. Vlak voor tijd maakte GBA de tegentreffer.

AC Milan bleef aan de leiding in Italië. De club van Clarence Seedorf won met 2-1 bij Siena.
Achtervolger AS Roma, met Cristian Chivu weer centraal in de defensie, won met 1-0 bij Modena.
Andy van der Meyde kwam weer eens niet in actie voor Internazionale. Zijn club won wel, met 4-2 van Bologna.

In Spanje was er weer succes voor de 'Ajax-enclave' FC Barcelona. Barça versloeg Malaga met 3-0, onder meer door een treffer van Philip Cocu. Trainer Frank Rijkaard gunde ex-Ajacieden Edgar Davids en Michael Reiziger een basisplaats. Marc Overmars verving Luis García in het laatste deel van de partij.