Menu
Positiespel en partij in aanloop naar return

Positiespel en partij in aanloop naar return

De Ajacieden hadden, na een zeldzaam vrij weekend, nog een zware training af te werken in de aanloop naar de return van de play-offfinale in en tegen Groningen. Danny Blind zette nog een keer de puntjes op de i in een positiespel en een partij, want de allerlaatste training, dinsdagaochtend, wordt veelal gebruikt om standaardsituaties nog eens door te nemen. Voor vandaag betekende dat dus serieuze gezichten en scherpe duels.

De selectie betrad al voor half elf het trainingsveld aan de voorkant van de ArenA. Na een uitgebreide warming-up riep Blind zijn mannen bijeen om hen uit te leggen wat hij precies van ze verwachtte. De groep werd opgesplitst in drieën, waarvan drie spelers een geel hesje kregen. Zij waren de 'neutralen', één aan elke zijkant en één die zich tussen de anderen in het veld begaf. Er bleven twee teams van zes over die tegen elkaar speelden. Hedwiges Maduro, Urby Emanuelson en Nourdin Boukhari waren daar niet bij, netzomin als Maarten Stekelenburg en Hans Vonk. De laatste twee werden stevig onder handen genomen door keeperstrainer Fred Grim, die zijn pupillen veelvuldig in de modderige omgeving van de doelen liet duiken. Maduro werkte met fysiotherapeut Frank van Deursen op het andere veld aan het herstel van zijn rechterenkel, Boukhari en Emanuelson hebben lichtere klachten en werkten met hersteltrainer René Wormhoudt. Boukhari had nog wat last van een tik op zijn enkel die hij vrijdag op de training had opgelopen en Emanuelson ondervond wat hinder van zijn hamstrings.

Ter afsluiting van de training voegden de keepers zich bij de groep en werd een grote partij gespeeld. Boukhari speelde de partij ook mee, met zijn enkel ging het blijkbaar al beter. Emanuelson hield zich afzijdig, maar de verdediger liet weten dat het ook met hem de goede kant op gaat.

Langs de hekken van het trainingsveld hadden zich honderden kinderen verzameld, die zich niets aantrokken van de miezerregen en met volle teugen genoten van wat de Ajacieden aan voetbalkunsten demonstreerden. Klaas Jan Huntelaar viel het grootste applaus ten deel, toen hij een prachtig doelpunt maakte. Geen verrassing dus dat hij de meest gewilde handtekeningenzetter was na afloop. De selectie traint dinsdagochtend besloten in het stadion, woensdag reizen de Ajacieden af naar het hoge noorden voor de tweede ontmoeting met FC Groningen. Ajax verdedigt daar een 2-0 voorsprong.