Menu
Positieve ontwikkelingen op trainingsveld

Positieve ontwikkelingen op trainingsveld

Na een dagje rust hadden de Ajacieden woensdag een vol programma. In de ochtend werd er getraind en na de lunch volgde een bezoek aan VUmc Kinderstad. Er waren op het trainingsveld positieve ontwikkelingen rondom enkele gehavende spelers.

Positief was dat Daley Sinkgraven de gehele training meedeed, ogenschijnlijk zonder problemen. De middenvelder was maandagavond in het uitduel van Jong Ajax bij Helmond Sport nog uitgevallen met knieklachten.

Bescherming
Ook Jasper Cillessen kwam niet ongeschonden uit zijn laatste wedstrijd. Zondag in het uitduel bij ADO Den Haag botste de goalie met Ruben Schaken, die Cillessen met zijn schoen vol in het gezicht raakte. Tijdens de training speelde Cillessen, uit voorzorg, met lichte bescherming.

De Gelderlander werd de gehele sessie onder handen genomen door keeperstrainer Carlo L’Ami. In het slotkwartier, toen collega’s Diederik Boer en Andre Onana opgetrommeld waren voor een partijspel, bleef Cillessen alleen over.

Davy Klaassen was tijdens de afsluitende partij aandachtig toeschouwer. Ajax’ captain had zojuist een hersteltraining onder leiding van Pim van Dord afgerond. Die sessie nam een klein uurtje in beslag.  

Bespreking
De training startte later dan gepland, omdat de Ajacieden ‘binnen’ een lange bespreking hadden. Eenmaal op het veld nam De Boer Anwar El Ghazi en Jairo Riedewald nog even apart.

In totaal waren er 22 spelers op het trainingsveld, inclusief Klaassen. De oefensessie werd begonnen met een heerlijk zonnetje. Het leek te spelers te inspireren, want er werd scherp getraind. Zoals altijd nam Björn Rekelhof de warming-up voor zijn rekening. Die werd gevolgd door een pass- en trapoefening, en een rondo zes tegen drie.

De training werd, zoals gezegd, afgesloten met een partijspel tien tegen tien. Het was echter geen doorsnee partij. De ene ploeg diende op balbezit te spelen, terwijl de opponent op beide doelen mocht afronden. Uiteraard werd dat afgewisseld. Lasse Schöne en Arek Milik waren op dreef. Hun ploeg, zwart, versloeg de hesjes ruim.

Tekst: Ajax.nl/Gerben Oostdam
Foto: Louis van de Vuurst