Menu
Positieve stage Van de Laak bij Ajax CT

Positieve stage Van de Laak bij Ajax CT

Koen van de Laak trainde afgelopen week mee met Ajax Cape Town in Zuid-Afrika. De speler die afgelopen seizoen bij FC Groningen speelde, was op stage. Trainer Maarten Stekelenburg wil komende maand, waarin zijn spelers vrij zijn, de selectie voor volgend seizoen vormen en Van de Laak is daarvoor een optie.

De 29-jarige middenvelder is transfervrij na een periode van zeven jaar bij FC Groningen. De laatste seizoen kenmerkte zich door veel blessureleed. Dit jaar kwam de Brabander tot slechts vier competitieduels door een slepende knieblessure.

,,Ik heb een positieve indruk overgehouden aan deze dagen", zegt Van de Laak op de website van FC Groningen. ,,Ik heb alvast een medische keuring ondergaan voor het geval dat het tot een overeenkomst leidt. Dat verliep goed. Verder heb ik een aantal trainingen afgewerkt en een oefenduel gespeeld, ook dat ging prima.”

Dat kan Maarten Stekelenburg, trainer van Ajax Cape Town, beamen. ,,Koen van de Laak is een interessante speler voor ons. Wij kwamen hem op het spoor via zijn makelaar. Koen heeft een goede persoonlijkheid en veel kwaliteit. Dat zoeken we voor Ajax Cape Town. Deze week heeft hij vier dagen met ons meegetraind en een oefenduel gespeeld waarin hij fit genoeg was. Hij is tactisch slim, kan goed tussen de linies spelen, is een leider in het veld en nam direct in die paar dagen dat hij hier was, veel verantwoordelijkheid. Dat maakt dat zijn stage is positief verlopen."

Over enkele weken zal duidelijk worden of Van de Laak daadwerkelijk een Urban Warrior zal worden.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax Cape Town