Menu
Poulsen koestert de rust

Poulsen koestert de rust

Als geen ander kent Christian Poulsen (33) het ritme van drie wedstrijden per week. Tijdens zijn lange carrière was de 92-voudig Deens international vrijwel altijd afwezig tijdens de interlandperiode. Sinds hij zijn interlandloopbaan in de zomer van 2012 heeft beëindigd, koestert hij nu de rust van zo af en toe een competitievrij weekend. Om er vervolgens weer topfit tegenaan te gaan met Ajax.

Bij afwezigheid van de internationals Viktor Fischer, Nicolai Boilesen en Lucas Andersen (o/21) vormen Christian Poulsen en Lasse Schöne deze week de ‘Deense enclave’ bij Ajax. En doordat de (licht) geblesseerde aanvoerder Siem de Jong en Niklas Moisander allebei een aangepast programma afwerken, heeft het Deense duo – samen met Kenneth Vermeer – de meeste ervaring op het trainingsveld. Ten opzichte van jongelingen als A-junior Sheraldo Becker (18) en Abdelmalek El Hasnaoui (19) is het verschil helemaal mooi om te zien. Zij slurpen de lessen van Poulsen en de andere niet-internationals gretig op.

Christian Poulsen en Lasse Schöne vormen deze week de ‘Deense enclave’ bij Ajax. Christian Poulsen en Lasse Schöne vormen deze week de ‘Deense enclave’ bij Ajax.

Terwijl de Ajacieden op de Toekomst toewerken naar de competitietopper tegen FC Twente, volgende week zaterdag, focussen hun clubgenoten zich in andere oorden op hun internationale verplichtingen. Ook in deze interlandperiode is weer een keur aan selectiespelers 'uitgevlogen' voor interlandvoetbal. De actieve internationals van Ajax keren na (meestal) twee interlands in de loop van komende week terug in Amsterdam. Dan begint ook voor hun de voorbereiding op de krachtmeting met de Tukkers in de Grolsch Veste.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Bekijk hier waar en wanneer de internationals van Ajax (mogelijk) in actie komen