Menu
Poulsen maakt gretige indruk

Poulsen maakt gretige indruk

Christian Poulsen heeft vrijdagochtend voor het eerst met Ajax meegetraind. Een dag nadat de 32-jarige Deen zijn handtekening onder een tweejarig contract zette, liet hij zich direct gelden tijdens de afsluitende training op weg naar Ajax - NAC Breda. De competitiewedstrijd in de ArenA komt echter nog te vroeg voor de 92-voudig international.

Na enkele dagen van besprekingen over zijn contract kon Poulsen vrijdagochtend voor het eerst zijn voetbalschoenen aantrekken. Op een zonnig sportcomplex de Toekomst liet de nieuwe Ajacied gelijk van zich horen. De Deen was fanatiek tijdens de rondo’s en brengt met zijn historie bij clubs als Liverpool en Juventus een schat aan ervaring naar de ArenA.

Frank de Boer: ,,Poulsen heeft in bijna alle grote competities gespeeld, hij brengt heel veel ervaring mee’’, duidt De Boer een van de pluspunten bij het aantrekken van de 92-voudig Deens international. Als speler stond De Boer overigens een keer tegenover Poulsen, tijdens een vriendschappelijke interland tussen Oranje en Denemarken. ,,Christian wil nog twee, drie jaar doorspelen op het hoogste niveau. Hij oogt fit, al heeft hij nog weinig wedstrijdritme. We hebben met hem als doelstelling dat hij in de wedstrijd tegen RKC beschikbaar is.’’

In tegenstelling tot Niklas Moisander (die zaterdagavond zijn debuut maakt) zit Poulsen nog niet bij de wedstrijdselectie voor het duel met NAC. ,,Poulsen zat even zonder club, maar heeft de afgelopen tijd veel in zichzelf geïnvesteerd. Hij heeft veel voor zichzelf gelopen en met een eigen fysio gewerkt. Dat geeft aan hoe hij met zijn sport bezig is. De doelstelling is dat hij half september rond de thuiswedstrijd tegen RKC Waalwijk beschikbaar is.”

Ajax - NAC begint zaterdagavond om 20:45 uur in de Amsterdam ArenA. Er zijn nog kaarten verkrijgbaar. De stadionkassa is op de wedstrijddag vanaf 18:45 uur geopend. Kaarten zijn ook online verkrijgbaar en via de Ajax Experience op het Rembrandplein.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Samen met zijn landgenoten Christian Eriksen en Viktor Fischer liep Christian Poulsen naar het trainingsveld. Samen met zijn landgenoten Christian Eriksen en Viktor Fischer liep Christian Poulsen naar het trainingsveld.
Christian Poulsen trainde vrijdag voor het eerst mee. Christian Poulsen trainde vrijdag voor het eerst mee.
Niklas Moisander start zaterdagavond tegen NAC Breda in de basis. Niklas Moisander start zaterdagavond tegen NAC Breda in de basis.
Christian Eriksen in een onderonsje met naam- en landgenoot Christian Poulsen. Christian Eriksen in een onderonsje met naam- en landgenoot Christian Poulsen.
Drie Denen op een rij: Christian Poulsen, Viktor Fischer en Christian Eriksen. Drie Denen op een rij: Christian Poulsen, Viktor Fischer en Christian Eriksen.
Lachende gezichten tijdens de training. Lachende gezichten tijdens de training.