Menu
Prachtig eerbetoon aan grootste Ajacied ooit

Prachtig eerbetoon aan grootste Ajacied ooit

Vrijdag is het precies een jaar geleden dat de grootste Ajacied aller tijden, Johan Cruijff, overleed. Ajax TV komt met een prachtig eerbetoon aan de legendarische nummer veertien: De erfenis van Johan Cruijff. In de documentaire van bijna een uur zoeken de makers naar de impact die Cruijff nog altijd heeft op de (mondiale) voetbalwereld.

Ajax TV reisde heel Europa door op zoek naar Cruijffs erfenis en sprak met diverse grootheden en prominenten uit de voetballerij. Onder meer Frank Rijkaard, Dennis Bergkamp, Ronald Koeman, Pep Guardiola, Arsène Wenger, Xavi, Andrés Iniesta en Gerard Piqué komen aan het woord.

Al deze voetbaliconen zijn vol lof over Cruijff. Vooral zijn bijzondere kijk op het voetbal, waarmee hij het voetbal revolutionair veranderde en heel veel mensen inspireerde, wordt geroemd. De visie van Cruijff is nog altijd zicht -en voelbaar over de hele wereld. ,,Hij is de meest invloedrijke persoon in het mondiale voetbal van de laatste vijftig of zestig jaar”, stelt Guardiola.

#Ajax TV reisde door heel Europa op zoek naar ‘De Erfenis van Johan Cruijff’. Vrijdag 21:00 uur première op @FoxSportsNL. #vooraltijdnr14 pic.twitter.com/Lwg5XZra2p

— AFC Ajax (@AFCAjax) 21 maart 2017

In de documentaire wordt de vergelijking getrokken met grootmeesters uit de kunst, bijvoorbeeld Rembrandt van Rijn. Ook de schilder dacht net als Cruijff buiten de gebaande paden, onwikkelde zijn eigen nieuwe stijl en zette Nederland wereldwijd op de kaart.

De documentaire kwam tot stand in samenwerking met Barcelona TV. De première van deze bijzondere ode aan Johan Cruijff is vrijdagavond om 21:00 uur te zien op Fox Sports.

Tekst en beeld: Ajax.nl