Menu
'Prachtig voor spelers en supporters'

'Prachtig voor spelers en supporters'

Ja, het is een loodzware loting. Toch kijkt Frank de Boer uit naar de confrontaties met FC Barcelona, AC Milan en Celtic. 'Dit is prachtig voor iedereen. Voor de spelers en de supporters.'

Maar het is ook prachtig voor de trainer zelf. De Boer speelde bij FC Barcelona van 1999 tot 2003, tegen AC Milan (op 8 december 2010) stond hij voor het eerst als hoofdcoach aan het roer bij Ajax. Als speler won hij met Ajax in 1995 de Champions League-finale van de 18-voudig Italiaans kampioen. Ook aan Celtic bewaart hij ook goede herinneringen. ,,Die club ken ik weer uit mijn tijd bij Glasgow Rangers. In het stadion heerst altijd een fantastische ambiance.” Ook aanvoeder Siem de Jong kijkt uit naar de confrontaties. ,,Het zijn drie prachtige affiches. En ik ben heel blij dat we in ieder geval een keer niet tegen Real Madrid hoeven te spelen. Tegen AC Milan hebben we het al een keer goed gedaan (1-1 en 0-2 winst in 2010, red.), maar dat was natuurlijk wel een ander team."

Frank de Boer en Siem de Jong bekeken de loting in de Amsterdam ArenA. Frank de Boer en Siem de Jong bekeken de loting in de Amsterdam ArenA.

Het zijn heerlijke affiches, maar maakt Ajax een kans tegen deze giganten? De Boer: ,,Als we de oude spelersgroep bij elkaar hadden kunnen houden, dan was een tweede plaats echt mogelijk geweest", doelt hij op het mogelijke vertrek van spelers voor het sluiten van de transfermarkt. ,,Ook in deze poule. Nu moeten we onze doelstelling misschien iets bijstellen. Ik denk dat als we derde worden, dat we het heel netjes hebben gedaan. Maar we gaan sowieso voor de tweede plaats.”

FC Barcelona is topfavoriet voor de eerste plaats in poule H. Het lijkt erop dat Ajax de punten in poule H moet gaan pakken tegen AC Milan en Celtic. De Boer: ,,Als we tegen Milan spelen, zijn zij favoriet. Milan is een fantastische club. Maar als wij in vorm zijn kunnen we het ze lastig maken. Je zag ook dat PSV kansen kreeg tegen ze. Celtic is een ander verhaal. Zij hebben ook goede spelers, maar daar hoeven wij niet voor onder te doen.”

Half september staan de eerste Champions League-wedstrijden op het programma. Nu al iets om naar uit te kijken, maar bij de staf en spelers gaat het vizier vanaf nu toch weer op zondag: dan wacht in de Eredivisie de uitwedstrijd tegen FC Groningen.

Tekst en foto's: Ajax.nl