Menu
Praktische informatie en handige weetjes voor Ajax - Tottenham Hotspur

Praktische informatie en handige weetjes voor Ajax - Tottenham Hotspur

Woensdag staat vanaf 21:00 uur in de Johan Cruijff ArenA de Champions League-return tegen Tottenham Hotspur op het programma. Inzet is een plek in de finale tegen Liverpool.Β Om er een prachtige avond van te maken en niet voor verrassingen te komen staan, is het belangrijk om onderstaande punten goed door te lezen.

Kom tijdig naar het stadion
Met een uitverkochte ArenA en veel Tottenham-fans in Amsterdam kan het druk zijn op weg naar het stadion. Vertrek daarom op tijd! De Johan Cruijff ArenA is open vanaf 19:30 uur. Indien je gebruik maakt van metrostation Strandvliet, houd dan rekening met het feit dat Ajax-supporters vanaf hier om het trainingsveld heen geleid worden vanwege de instroom van Spurs-supporters.

π‘€π’Άπ“‰π’Έπ’½π’Ήπ’Άπ“Ž

𝑀𝒢𝒹𝑒 π’·π“Ž π’©π’Ύπ’Έπ‘œ π’―π’Άπ‘”π“π’Ύπ’Άπ’»π’Ύπ’Έπ‘œ#π’°π’žπΏ #π’Άπ’Ώπ’Άπ“‰π‘œπ“‰

— AFC Ajax (@AFCAjax) May 8, 2019

Ajax Radio
Voor de fans die geen tv kunnen of willen kijken, verzorgt Ajax Radio een liveverslag vanuit het stadion. Zo krijg je ook buiten de ArenA de stadionsfeer helemaal mee. Het wedstrijdverslag op Ajax Radio is te beluisteren via de officiΓ«le Ajax-app. Je kan het verslag van Ajax Radio ook via de player in het liveblog volgen. Uiteraard vind je op de Ajax-app ook alle andere informatie over de wedstrijd.

Ticketing
Ajax werkt momenteel nog niet met mobile tickets. Bezoekers dienen echter wel een geldig kaartje te kunnen tonen tijdens het verblijf in het stadion. Een ticket of barcode op een telefoon zijn geen geldig toegangsbewijzen. Neem daarom je Print@home – ticket uitgeprint mee naar het stadion. Heb je een ticket gekocht via een ander kanaal dan de Ajax-ticketshop, dan is de kans groot dat er sprake is van zwarthandel. Je loopt dan het risico dat het ticket ongeldig of vals is en je niet wordt toegelaten tot het stadion.

Ajax – Spurs op tv
De CL-kraker is woensdag live te zien bij Veronica. De wedstrijdregistratie begint om 20:55 uur. Het duel kan ook bekeken worden bij Ziggo Sport.

Wat een spanning 😱! Dit. Moet. Je. Zien. GO @AFCAjax 🀩!

Kijk Ajax-Tottenham Hotspur vanavond vanaf 19.40 uur live op Ziggo Sport, gratis voor Ziggo klanten op kanaal 14. Zonder reclame. #ajatot #trotsehoofdsponsor #zigGOajax pic.twitter.com/3o5mhGwjOo

— Ziggo (@ZiggoCompany) May 7, 2019

Tassen
Graag herinneren we supporters nogmaals aan het tassenbeleid. Tassen groten dan A4 -formaat worden niet toegelaten in het stadion en kunnen in de ArenA niet in bewaring worden genomen. Op het ArenA-park is een (beperkt) aantal lockers beschikbaar.   

Huisregels
Net als bij eerdere wedstrijden roept Ajax-supporters op de Huisregels van het stadion te respecteren. De UEFA heeft Ajax dit seizoen al veelvuldig bestraft, onder meer voor afgestoken vuurwerk, het gooien van voorwerpen of vloeistoffen en beledigende spandoeken.

Supporters die de Huisregels overtreden lopen niet alleen kans op een stadionverbod, maar Ajax zal ook hun aandeel in de UEFA-boete doorbelasten naar de betreffende fans. Eerder dit seizoen is een aantal supporters aansprakelijk gesteld voor een bedrag van € 1300 voor het gooien van vloeistoffen naar spelers van de tegenpartij. Dupeer de club en jezelf dus niet!

Trappen vrijhouden
Voor de veiligheid van jezelf en anderen het dringende verzoek om de trappen in het stadion vrij te houden.

Lees ook: Liveblog Ajax - Tottenham Hotspur
Bekijk ook
: Ten Hag: β€˜Ajax moet nieuwe grens verleggen’

Tekst: Ajax.nl
Beeld: Pro Shots