Menu
Praten en goed kijken op de Toekomst

Praten en goed kijken op de Toekomst

De eerste open training van deze week bracht de uitgedunde A-selectie van Frank de Boer plus de uitlopende Jong Ajacieden van Gery Vink samen bijeen op het hoofdveld van de Toekomst. De Ajax-internationals zijn op pad en dat is goed te merken. De in Amsterdam achtergebleven Ajacieden trainden onder meer op afronden. Jong Ajax en Ajax 1 trainden overigens afzonderlijk.

Dennis Bergkamp en Wim Jonk (samen met Frank de Boer het technisch hart vormend) begonnen de oefensessie observerend. Met het vorderen van de oefensessie eisten ze een eigen rol op in de training. De ene keer voerden de oud-spelers individuele gesprekjes met de Ajacieden. Een andere keer waren Bergkamp en Jonk nuttig als aangevers; aangevers van adviezen of ballen op maat. Frank de Boer bleef, voor zijn doel, relatief vaak uit de buurt van de tientallen voetballen op het veld. Observeren en praten met spelers en collega-trainers; De Boer hield vooral het overzicht. Aan het einde van de training kon de hoofdtrainer zich toch niet bedwingen en volgde alsnog een ‘toverachtig’ balcontact. Vanuit de middencirkel mikte De Boer de bal met timmermansoog over de materiaalman in het doel. Het was niet zomaar een doelpoging. Materiaalmeester Fred stond een halve meter voor het doel, wat de poging des te opvallender maakte. De Boer ging vervolgens onbewogen verder met praten en observeren.

De Ajacieden voltooiden lachend de warming-up. De Ajacieden voltooiden lachend de warming-up.

Doelman Jasper Cillessen beleefde een avond eerder nog een saai avondje als doelman van Jong Ajax. In de met 6-0 gewonnen thuiswedstrijd in de Beloftencompetitie tegen Jong Vitesse/AGOVV kreeg de doelman slechts een handjevol ballen te verwerken. Vrijwel allemaal terugspeelballen… Alleen al in de warming-up van de dinsdagtraining moest Cillessen al zwaarder aan de bak. Keeperstrainer Carlo l’Ami en collega-keepers Jeroen Verhoeven en Kenneth Vermeer schoten – in tegenstelling tot Jong Vitesse/AGOVV – wél met scherp.

Later, tijdens een afrondoefening bewezen ook Theo Janssen, Siem de Jong, Derk Boerrigter en Miralem Sulejmani scherp te zijn. De oefening waarbij de middenvelder de bal diep inspeelde op de aanvaller, waarna werd afgerond, leverde vuurwerk op. Subtiele ballen van Janssen op Boerrigter leverde treffers op. Een oefening later rondden ook Janssen en De Jong zelf af. Het waren mooie wedstrijdjes tussen Ajacieden met scoringsdrift en keepers die deze driften juist wilden beteugelen.

Donderdag trainen de Ajacieden vanaf 10:30 uur opnieuw openbaar op de Toekomst. Het is een nieuwe kans om de Ajacieden van dichtbij aan het werk te zien.

Houd Ajax TV in de gaten voor een reportage over de dinsdagtraining van de Ajacieden.

Tekst: Ajax.nl
Foto’s: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Dennis Bergkamp en Wim Jonk, met Frank de Boer het technisch hart vormend, begonnen de training aanvankelijk oberverend... Dennis Bergkamp en Wim Jonk, met Frank de Boer het technisch hart vormend, begonnen de training aanvankelijk oberverend...
... Waarna de observaties (of gewoon handige tips?) werden uitgewisseld met de Ajacieden. ... Waarna de observaties (of gewoon handige tips?) werden uitgewisseld met de Ajacieden.
Ook trainer Frank de Boer sprak natuurlijk uitgebreid met zijn spelers. Ook trainer Frank de Boer sprak natuurlijk uitgebreid met zijn spelers.
Net als Bergkamp en De Boer wierp ook Jonk kennis en kunde in de strijd om de Ajacieden beter te maken. Net als Bergkamp en De Boer wierp ook Jonk kennis en kunde in de strijd om de Ajacieden beter te maken.
Assistent-trainer Hennie Spijkerman leidde een deel van de veldtraining. Assistent-trainer Hennie Spijkerman leidde een deel van de veldtraining.
De keepers observeren de veldspelers verderop het veld... De keepers observeren de veldspelers verderop het veld...