Menu
Presentatie met het juiste 'Ajax-gevoel'

Presentatie met het juiste 'Ajax-gevoel'

De presentatie van de Ajax-selectie is traditioneel het hoogtepunt van de Open Dag. Robert ten Brink nam het leeuwendeel van de presentatie voor zijn rekening. Rapper Ali B verleidde de selectiespelers tot een polonaise.

Parkeerterrein P2 was woensdag het domein van spelers en fans. Tijdens de presentatie vormden de voetballers en de ruim vijfenveertigduizend supporters één geheel. De wisselwerking is ieder jaar fantastisch. Dit jaar verzorgden Ten Brink –getooid in een Ajax-shirt met de tekst All you need is Ajax- en Ali B het verbale smeedwerk tussen spelers en supporters. Ajax’ huisrapper voorzag het feestprogramma op P2 van een vleugje leipe Ajax flavour; straattaal voor (vrij vertaald) ‘het juiste Ajax-gevoel’.

Presentator Robert ten Brink heet Ismael Urzaiz welkom bij de club. Presentator Robert ten Brink heet Ismael Urzaiz welkom bij de club.

De spelers en supporters pikten het uitstekend op. De sfeer onder de Ajacieden zat er dan ook goed in. Eigenlijk net als vorig jaar. Toen heette Ali B iedere speler welkom met een op maat gecomponeerde rap. Dit jaar was de prima van de tongriem gesneden muzikant korter van stof. De slotact was niettemin flitsend. Ali B en Ten Brink kregen trouwens muzikale bijval uit onverwachte hoek. Urby Emanuelson ontfermde zich als een volleerd dj over de muziek. Het plaatjesdraaien ging de linkspoot goed af.
Ismael Urzaiz maakte zijn publieke debuut voor de achterban, woensdag vertegenwoordigd door vele duizenden Ajacieden. De Spaanse aanwinst wacht nog op een wedstrijddebuut in het Ajax-shirt. Het supportersdebuut van de Ajacied smaakt naar meer. Namens alle Ajacieden heette Ten Brink Urzaiz alvast hartelijk welkom. Hartelijk welkom bij de Ajax-familie.

Rapper Ali B verzorgde het slotstuk van de presentatie. Rapper Ali B verzorgde het slotstuk van de presentatie.

,,Hoeveel doelpunten ik ga maken, dit seizoen?’’, herhaalde Klaas Jan Huntelaar de vraag die Ten Brink hem stelde. ,,In elk geval genoeg doelpunten om kampioen te worden!’’ De spits zag zijn antwoord beloond met een warm applaus. De titel is waar het dit voetbaljaar allemaal om draait. Ook Jaap Stam sloot zich woordelijk bij de goaltjesdief aan. ,,De selectie, onze supporters en heel Amsterdam zijn klaar voor de titel’’, wist de aanvoerder. Fel: ,,Ik vind dat het ook tijd wordt om kampioen te worden.’’ De Kampenaar nam vervolgens het langste applaus van de middag in ontvangst.
Dat Ajax-supporters ook doorzetters zijn, werd vooral duidelijk na de presentatie. Na een bomvol dagje Ajax stelden de fans zich geduldig op in de lange rij wachtenden op een of meer handtekeningen van de helden. Het geduld werd rijkelijk beloond. Voorzien van de gewenste krabbels zochten de Ajacieden hun auto, bus, fiets of treinstation op. Het jaarlijks terugkerende Ajax-feest was rond half vijf weer voorbij. Op naar de Open Dag van, hopelijk, ‘landskampioen’ Ajax in 2008!

De Ajax-selectie in polonaise. De Ajax-selectie in polonaise.