Menu

Presentatie uniek boek

In de fraaie omgeving van de Beurs van Berlage (in Amsterdam) wordt zondag om 14:00 uur in het bijzijn van kopstukken van Lucky Ajax 'Het Ajax Boek' gepresenteerd. Wie een Ajax-supportersclubkaart heeft, kan met vijf euro korting - voor slechts twee euro - naar de presentatie waar icoon Piet Keizer het eerste exemplaar in ontvangst neemt.

In het dertien hoofdstukken tellende boek (hoofdstuk 13 is voor de gelegenheid in 14 omgedoopt met het thema 'Johan') zijn meer dan vierhonderd prachtige foto's uit het omvangrijke Ajax-archief opgenomen. De thema's van de hoofdstukken variëren van 'Vreugde' tot 'Teleurstelling' en van 'De Klassieker' tot 'Traditie'. Alle foto's komen extra tot leven in de uitgebreide en informatieve bijschriften. Piet Keizer schreef het voorwoord.

Het Ajax-archief omvat naar schatting 100.000 beelden en omspant de complete historie van de Amsterdamse succesclub. Toch is 'Het Ajax Boek' geen geschiedenisboek, maar vooral een kijkboek.

Tijdens de presentatie zal Piet Keizer uit handen van Ajax-voorzitter John Jaakke het eerste exemplaar in ontvangst nemen. In een kleine tentoonstelling zal een deel van de foto's uit 'Het Ajax Boek' te bewonderen zijn.

De Beurs van Berlage is vanaf 12.00 uur geopend en de toegangsprijs bedraagt €7. Wie echter een Ajax-supportersclubkaart (SCC, CC of SupCC) heeft, krijgt €5 korting en mag voor slechts €2 naar binnen.

In de Beurs van Berlage worden op zaterdag en zondag de 'Schrijvers & Boekendagen 2003' gehouden. In de loop van zondagmiddag (rond 14.30 uur) zal ook David Endt zijn boek 'Ajax-zielen' signeren. Ook oud-Ajacied Jan Mulder is aanwezig. Hij leest voor uit zijn onlangs verschenen boek 'Iris'.

'Het Ajax Boek' (ISBN 90 400 8898 5) ligt vanaf maandag 3 november in de officiële Ajax Fanshop en in de betere boekwinkel. Ook is het ideale cadeau voor de feestdagen in de online shop van Ajax verkrijgbaar. 'Het Ajax Boek' kost €14,50.

Koop nu het Ajax boek >>