Menu
Pret op de rodelbaan

Pret op de rodelbaan

Om het groepsgevoel te versterken bracht de selectie van Ajax donderdagmiddag een bezoek aan de rodelbaan in Mieder. In een uur tijd zoefden de Ajacieden een voor een naar beneden. Dat leverde uiteraard schitterende foto’s op.

Zoals altijd is alles tijdens de trainingskampen van Ajax tot in de puntjes verzorgd. Alle mogelijke obstakels worden vooraf getackeld door reispartner Oad Reizen. Het enige wat niet te regisseren valt, zijn de koeien op de Alpentoppen. Die steken op 1.600 meter hoogte de rodelbaan over wanneer ze willen. En dat gebeurt geregeld precies op het moment dat er een karretje met een noodvaart naar beneden komt. De hilariteit is dan ook groot als een van de deelnemers voorafgaand aan de spelers bijna op een koe botst. Het gebeurt nadat Ajax-kok Johan Klein Gebbink al een paar keer de vraag heeft gekregen of hij er geen biefstuk van kan maken.

Met een glimlach van oor tot oor snelt Viktor Fischer als eerste van de rodelbaan af. De aanvaller heeft het duidelijk naar zijn zin in Oostenrijk. De een-na-jongste Deen van Ajax toont net als in het veld de bravoure van iemand die nergens bang voor is. Als na een klein halfuur de laatste speler naar beneden zoeft, zit Fischer alweer in de kabelbaan naar boven voor een tweede shift. Aan zijn zijde vindt hij Christian Poulsen, woensdag nog winnaar van de ‘bergetappe’ tijdens het mountainbiken in het Oostenrijkse Alpengebied. Samen met Christian Eriksen, Lasse Schöne en Jasper Cillessen voorop vormt de oudste Ajacied een treintje naar beneden van de 2,8 kilometer lange baan.

Als iedereen na een uur weer beneden staat, koerst het gezelschap naar de volgende locatie voor een barbecue. De koeien hebben zich ondertussen weer verdekt opgesteld op de bergflanken van de Alpen.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Christian Poulsen beleefde veel lol aan het rodelen. Christian Poulsen beleefde veel lol aan het rodelen.
Lasse Schöne groet de fotograaf. Lasse Schöne groet de fotograaf.
Jaap Stam tussen de koeien boven op de berg. Jaap Stam tussen de koeien boven op de berg.
Derk Boerrigter gaat in volle vaart naar beneden. Derk Boerrigter gaat in volle vaart naar beneden.
Aanvoerder Siem de Jong snelt de 2,8 kilometer lange baan naar beneden. Aanvoerder Siem de Jong snelt de 2,8 kilometer lange baan naar beneden.
Thulani Serero op de rodelbaan. Thulani Serero op de rodelbaan.
Danny Hoesen zoeft naar beneden. Danny Hoesen zoeft naar beneden.
Nicolai Boilesen op de rodelbaan in Mieder. Nicolai Boilesen op de rodelbaan in Mieder.
Fabian Sporkslede gaat in volle vaart van de berg af. Fabian Sporkslede gaat in volle vaart van de berg af.
Frank de Boer rodelt tussen de koeien door. Frank de Boer rodelt tussen de koeien door.
Jongeling Kenny Tete genoot van het uitje op de rodelbaan. Jongeling Kenny Tete genoot van het uitje op de rodelbaan.
Ook dokter Don de Winter ging naar beneden. Ook dokter Don de Winter ging naar beneden.
Het treintje Sigthórsson, Boerrigter en fysiotherapeut Ronald Vermeer. Het treintje Sigthórsson, Boerrigter en fysiotherapeut Ronald Vermeer.
Jasper Cillessen beleefde veel plezier aan het rodelen. Jasper Cillessen beleefde veel plezier aan het rodelen.