Menu
'Prijzen móet je nu pakken'

'Prijzen móet je nu pakken'

Twee dagen voor de KNVB Bekerfinale tegen FC Twente kregen de Ajacieden van trainer Frank de Boer opnieuw een intensieve oefensessie voorgeschoteld. Miralem Sulejmani, die in het begin van de week met lichte spierklachten kampte, trainde volop met de groep mee. Mounir El Hamdaoui trainde binnen in het krachthonk. Hij heeft nog last van zijn hamstring.

Ricardo van Rhijn, Dico Koppers en Roly Bonevacia verruilden de training van Jong Ajax voor een intensieve oefensessie met het eerste elftal. Met de drie Jong Ajacieden in de gelederen werd onder meer een grote partijvorm afgewerkt en volgden drie korte, maar zware partijen van vier minuten. De groepen – vijf tegen vijf – wisselden elkaar continu af.

Na de lange training was er ruimte voor de Ajacieden om af te werken op doel, zelf plaats onder de lat nemen of individuele grondoefeningen uit te voeren. Siem de Jong verrichtte enkele oefeningen met conditie- en hersteltrainer René Wormhoudt. De multi-inzetbare speler kijkt uit naar de wedstrijd tegen FC Twente aanstaande zondag. De Jong: ,,Wij benaderen de wedstrijd als een échte finale. Als je deze wedstrijd wint heb je natuurlijk meer vertrouwen in aanloop naar de volgende ontmoeting. Ondanks dat de kampioenswedstrijd een wedstrijd op zich is. Wij zijn zo dicht bij twee prijzen, nu móet je ze pakken.’’

Ook Nicolai Boilesen kijkt uit naar de twee ontmoetingen met FC Twente. Als de Deen in de basis start, zoals in de voorgaande wedstrijden het geval was, komt hij oog in oog te staan met Bryan Ruiz. De Costaricaanse aanvaller zei in een interview met de Sp!ts geen idee te hebben wie Nicolai Boilesen is. De linksback van Ajax kan er wel om lachen. ,,Hopelijk is dat dan over tien dagen anders.’’

Bekijk het interview met Siem de Jong en Nicolai Boilesen later op Ajax TV!

Foto's en tekst: Ajax.nl

Gregory van der Wiel probeert Aras Özbiliz te passeren. Gregory van der Wiel probeert Aras Özbiliz te passeren.
Roly Bonevacia trainde, evenals Dico Koppers en Ricardo van Rhijn met het eerste elftal. Roly Bonevacia trainde, evenals Dico Koppers en Ricardo van Rhijn met het eerste elftal.
Siem de Jong blikte voor de camera vooruit op de bekerfinale. Siem de Jong blikte voor de camera vooruit op de bekerfinale.
Ook Nicolai Boilesen sprak met Ajax TV. Ook Nicolai Boilesen sprak met Ajax TV.