Menu
'Prima dat er grote concurrentie is'

'Prima dat er grote concurrentie is'

Iedere week schrijft een speler of speelster van Ajax een column voor de Ajax Nieuwsbrief. Lasse Schöne, Ricardo van Rhijn, Tessel Middag en Liza van der Most wisselen elkaar telkens af. Deze week is Tessel Middag aan de beurt.

De eerste column van het nieuwe jaar. Vanaf deze plek wil ik iedereen graag nog een sportief en succesvol 2015 wensen. Met de vrouwen van Ajax willen wij voor het eerst de titel pakken. Die doelstelling hebben we aan het begin van het seizoen uitgesproken en staat nog steeds overeind. Met een punt achterstand op Standard Luik is het kampioenschap zeker nog een haalbare kaart.

Vanavond beginnen we de tweede seizoenshelft met een uitwedstrijd tegen Gent. Iedereen heeft er ontzettend veel zin in en ik denk dat we er klaar voor zijn. We zijn nu weer twee weken in training. Het was in het begin wel even wennen, maar ik heb het idee dat we er conditioneel goed voor staan. Op de drie langer geblesseerden na, is iedereen fit. Bovendien hebben we er met Merel van Dongen een speelster bij gekregen. De concurrentie is groot en dat is alleen maar goed.

Ik heb tijdens mijn vakantie een weekje afstand genomen van het voetbal. Even mijn hoofd leeg gemaakt. Dat was lekker. Het is voor een voetballer belangrijk om dat te doen. Ik ben vier dagen naar Berlijn geweest. Een mooie stad. We hebben veel culturele dingen gezien en sfeer geproefd in de stad.

Na terugkomst in Nederland heb ik het sporten weer opgepakt. Alle speelsters hadden een programma gekregen om tijdens de tweede week van de vakantie af te werken. De ene dag moest je hardlopen, de andere dag oefeningen doen in de gym.

Nu de KNVB heeft besloten om met de BeNe League te stoppen, spelen we vanavond voor het laatst tegen Gent. Ik heb gemengde gevoelens over het besluit. De lange busreizen zal ik absoluut niet gaan missen. Tegelijkertijd maak ik me ook zorgen. Het idee is om met acht Nederlandse clubs een competitie te vormen. Maar hoe vaak gaan we dan tegen elkaar spelen? En wie komt er als achtste club bij? Veel Nederlandse clubs hebben moeite om hun selecties te vullen. Als het minder gaat met een club, dan wordt de vrouwentak daar vaak als eerste de dupe van.

Toch begrijp ik de beweegredenen van de KNVB ook. In de huidige opzet heeft vooral België er profijt van. Het nationale team gaat bijvoorbeeld steeds beter draaien. Feit is dat de Belgische clubs, op Standard Luik na, niet het niveau hebben bereikt waar wij ons aan kunnen optrekken.

Ons doel is om met Ajax Standard van de eerste plaats te stoten. Ik ben met ADO Den Haag een keer kampioen geworden en wil dat graag met Ajax ook worden. Dat zou iets unieks zijn, zeker ook gekoppeld aan het Champions League-ticket. Vorig seizoen had ik ook het idee dat we kansrijk zouden zijn, maar toen startten we niet goed. Wat dat betreft staan we er nu beter voor. Twente wordt volgende week een mooie graadmeter. Maar eerst Gent. Als we ons niveau halen, moeten we kunnen winnen.

Eerdere columns