Menu
Prima debuut Veltman, De Jong valt uit

Prima debuut Veltman, De Jong valt uit

Joël Veltman heeft dinsdagavond zijn debuut in het Nederlands elftal gemaakt. De 21-jarige Ajax-verdediger kwam net als Jasper Cillessen en Daley Blind de hele oefeninterland tegen Colombia (0-0) in actie. Ajax-aanvoerder Siem de Jong moest vlak voor rust met een hamstringblessure naar de kant. Kolbeinn Sigthórsson zag zijn WK-droom in rook opgaan. IJsland verloor met 2-0 van Kroatië.

Voor Veltman was het een bijzondere avond in de Amsterdam ArenA. De Ajacied ontving onlangs voor het eerst een uitnodiging voor het Nederlands elftal. Hij had daarvoor zelfs nog nooit in de voorselectie gezeten. In de oefeninterland tegen Japan (2-2) bleef hij afgelopen zaterdag nog aan de kant. Tegen Colombia vormde hij samen met Aston Villa-verdediger Ron Vlaar het hart van de Oranje-defensie. Samen slaagden ze erin topspits Radamel Falcao (AS Monaco) van scoren af te houden.

Oranje speelde meer dan de helft van de wedstrijd met een man minder. Dinamo Kiev-aanvaller Jeremain Lens kreeg tien minuten voor rust een rode kaart. Dankzij de 0-0 tegen Colombia is Oranje in het kalenderjaar 2013 ongeslagen gebleven.

Sigthórsson niet naar WK

Kolbeinn Sigthórsson zag zijn WK-droom dinsdagavond vervliegen. Kroatië was in de return van de play-off om een WK-ticket met 2-0 te sterk voor IJsland. De Kroaten plaatsten zich daardoor voor het WK 2014 in Brazilië. Afgelopen vrijdag eindigde de heenwedstrijd in IJsland nog in 0-0. Tijdens dat duel raakte Sigthórsson aan zijn enkel geblesseerd. Hij kwam daarom niet in actie tijdens de return in Zagreb. De spits van Ajax meldt zich donderdag weer op de club.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Debutant Joël Veltman betreedt het veld van de ArenA. Debutant Joël Veltman betreedt het veld van de ArenA.
De vier Ajacieden luisteren samen met hun Oranje-collega's naar het volkslied. De vier Ajacieden luisteren samen met hun Oranje-collega's naar het volkslied.
De startende elf van Oranje. De startende elf van Oranje.
Siem de Jong verliet vlak voor rust het veld met een hamstringblessure. Siem de Jong verliet vlak voor rust het veld met een hamstringblessure.
De wedstrijd tegen Colombia was voor Daley Blind zijn achtste interland. De wedstrijd tegen Colombia was voor Daley Blind zijn achtste interland.
Joël Veltman in duel met Radamel Falcao. Joël Veltman in duel met Radamel Falcao.
Debutant Joël Veltman kopt de bal weg. Debutant Joël Veltman kopt de bal weg.
Jasper Cillessen feliciteert clubgenoot Joël Veltman met zijn geslaagde debuut. Jasper Cillessen feliciteert clubgenoot Joël Veltman met zijn geslaagde debuut.