Menu
Prima eerste werkdag Moisander

Prima eerste werkdag Moisander

Honderden jonge en oudere Ajax-supporters stonden woensdag rond het trainingsveld in afwachting van de spelers. Theo Janssen, Lasse Schöne, Christian Eriksen en Jasper Cillessen verschenen rond elf uur als eersten buiten voor een uitgebreide en zonnige oefensessie.

Niklas Moisander volgde in het kielzog van de vier Ajacieden. Moisander, die dinsdag een contract bij Ajax tekende dat hem tot 2015 aan de Amsterdamse club verbindt, trainde voor het eerst (weer) op de Toekomst. ,,Dit voelt nog wel een beetje raar aan’’, zei hij na afloop van de training. ,,Zes jaar geleden ben ik hier weggegaan, dus het is gek om hier weer te zijn. Er is hier veel veranderd de afgelopen jaren. Het is pas mijn eerste dag, maar het voelt meteen top aan.’’

Samen met Siem de Jong betreedt Niklas Moisander het veld. Samen met Siem de Jong betreedt Niklas Moisander het veld.

De supporters bekeken de training vanaf de zijlijn aandachtig en in stilte. De kinderen, die nog steeds genieten van de zomervakantie, hielden de kladblokjes en pennen in de aanslag. Een paar jonge handtekeningenjagers gingen al tijdens de oefensessie op zoek naar een bekend gezicht voor een krabbel. ,,Ronald, mag ik je handtekening?’’ Een jonge supporter en enkele leeftijdsgenootjes kregen Ronald de Boer in het oog. ,,Ja, natuurlijk.’’ Na wat handtekeningen gezet te hebben, wenste De Boer de fans veel plezier bij de training. ,,Hoe schrijf je Ronald?’’ De vraag werd zo zacht mogelijk gesteld zodat de individuele trainer het net niet kon horen. ,,Het eindigt met een d’’, antwoordde een vriendje.

De trainingssessie liep rond half een op zijn einde. ,,Het is behoorlijk pittig’’, vertelde Moisander over zijn eerste werkdag bij Ajax. ,,Maar het ging gelukkig goed. Het blijft toch spannend, die eerste dag. Gelukkig ben ik goed ontvangen door iedereen.’’ Zaterdagavond speelt Ajax vanaf 20:45 uur tegen NAC Breda. De kans is groot dat de verdediger in de basis mag starten. ,,Klopt inderdaad. De concurrentie is groot hier bij Ajax, maar ik hoop dat ik in de basis mag staan.’’

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Kom ook naar Ajax - NAC!

Frank de Boer deelde vlak voor de oefensessie een paar handtekeningen uit. Frank de Boer deelde vlak voor de oefensessie een paar handtekeningen uit.
De training begon met de piepjestest. De training begon met de piepjestest.
Voor Moisander voelt het nog 'een beetje raar' om na zes jaar weer terug te keren bij Ajax. Voor Moisander voelt het nog 'een beetje raar' om na zes jaar weer terug te keren bij Ajax.
Tobias Sana haalt uit. Tobias Sana haalt uit.
De kans is aanwezig dat de kersverse Ajacied Moisander zaterdag tegen NAC speelt. De kans is aanwezig dat de kersverse Ajacied Moisander zaterdag tegen NAC speelt.
Derk Boerrigter speelt de bal. Derk Boerrigter speelt de bal.