Menu
Prima start Ajacieden Breukelen Cup

Prima start Ajacieden Breukelen Cup

Ajax is het toernooi om de Breukelen Cup uitstekend gestart. Nadat de Ajacieden (een mix van Jong Ajax, A-junioren en twee B-junioren) vrijdag hun openingswedstrijd al wonnen van gastheer FC Breukelen, werd zaterdag ook Jong FC Twente verslagen: 2-1. De gelegenheidsploeg van trainer Frank de Boer besloot de tweede speeldag met een nipte nederlaag (2-1) tegen AGOVV.

De Boer keek dan ook met een goed gevoel terug op de twee achterliggende speeldagen. ,,We spelen met een heel jong elftal'', vertelt De Boer, die alle spelers in zijn selectie speeltijd geeft en dus doorwisselt. ,,De selectie bestaat uit een paar eerstejaars Jong Ajacieden, maar ook enkele eerstejaars A-junioren plus twee B-junioren. We hebben het jongste elftal van alle deelnemende clubs.'' Het toernooi om de Breukelen Cup is een toernooi voor spelers tot en met 21 jaar.

Tom Boere bewees vrijdag tegen FC Breukelen (winnende doelpunt in de laatste minuut, 0-1) én zaterdag tegen Jong FC Twente zijn waarde met een treffer. Nadat de tukkers gelijk hadden gemaakt, stelde Florian Jozefzoon de 2-1 overwinning via een razendsnelle counter veilig. ,,We wisten dat we bij winst verzekerd waren van een plek in de volgende ronde'', vervolgt De Boer. ,,Jong FC Twente slaagde er maandag nog in om Jong Ajax op de Toekomst op een gelijkspel te houden. Dus deze overwinning is extra knap. Ik ben zeer tevreden, ook omdat we vervolgens AGOVV - dat eigenlijk met zijn eerste elftal speelt - goed partij gaven.'' De Boer kan dit weekend overigens geen beroep doen op zes van zijn spelers uit de A1. Het zestal is op pad met Oranje Onder 19 jaar.

Tegen AGOVV deed De Boer ook een beroep op zijn B-junioren Fabian Sporkslede en Mitchell Dijks. De jonkies deden niet alleen kostbare ervaringen op tegen de hoofdmacht van de Apeldoorners, het vertrouwen betaalde zich ook uit in een treffer van B-junior Sporkslede. ,,Helaas kwam onze 2-1 te laat, om AGOVV nog in te halen. Over de hele wedstrijd deden we niet onder voor die ploeg. We kregen kansen, maar maakten die niet af. We maakten ook een eigen doelpunt, na een misverstand met de keeper.''

De Ajacieden mogen zondag vanaf 12.00 uur met FC Trencin uitmaken wie de finale bereikt. De talenten van oud-Ajacied Tsheu-la Ling bereikten de finale met een 1-0 overwinning op Jong FC Utrecht. De finale van de Breukelen Cup wordt om 16.00 uur gespeeld. Vanaf 14.30 uur wordt onder meer de wedstrijd om de derde en vierde plek gespeeld.

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst