Menu
Prima start helpt Ajax A1 niet aan simpele zege

Prima start helpt Ajax A1 niet aan simpele zege

Ajax A1 boekte dit weekend een 2-1 overwinning op RKC A1. Doelpunten van Moestafa El Kabir en Mitchell Donald hielpen de ploeg van trainer Sonny Silooy op sportpark De Toekomst aan drie punten.


Omdat de Amsterdammers verzuimden het duel voortijdig te beslissen, mochten de Waalwijkers lang hopen op een gelijkspel. ,,Ondanks het grote overwicht, lukte het de tweede helft niet meer om te scoren’’, vatte jeugdsecretaris Hans Bijvank de tweede helft kort en bondig samen. Met de overwinning revancheerden de Ajacieden zich wel voor de nederlaag, afgelopen week, tegen ‘angstgegner’ FC Volendam.
El Kabir opende de score na een half uur spelen. Een snel genomen vrije trap van Siem de Jong belandde uiteindelijk bij de Ajax-spits. Een korte rush richting RKC-doel werd doeltreffend afgerond door El Kabir: 1-0.
Drie minuten later incasseerden de Waalwijkers hun tweede tegentreffer. Aan de treffer van Donald ging een fikse inschattingsfout vooraf van de Waalwijkse linksback. Rechtsbuiten Marvin Hasselbaink kreeg daardoor vrij baan. De afgelegde bal op Donald was genoeg om de Amsterdamse marge te verdubbelen: 2-0.
Na de rust kreeg vooral de thuisploeg riante scoringskansen. Al trad ook Ajax-keeper Koen Verhoeff een aantal keer prima reddend op. Nadat El Kabir een grote kans om zeep had geholpen, vonden de gasten kort na rust tóch de aansluiting. Giovanni Grapenbeek werd geen strobreed in de weg gelegd tijdens zijn rush richting Verhoeff: 2-1. In de persoon van spits Kevin Brandts (zoon van NAC-trainer en oud-international Ernie Brandts) was RKC zelfs dicht bij de gelijkmaker. Verhoeff beperkte de schade voor zijn ploeg tot één tegentreffer.
,,Grote kansen kregen we wel, maar de bal wilde er niet in’’, vervolgde Bijvank zijn terugblik. ,,RKC bleef uiteindelijk bloedlink met zijn uitvallen.’’ Ook John Goossens had het treffen vroegtijdig kunnen beslissen. Na een dik uur spelen verzuimde ook de linksbuiten toe te slaan. Een lobje belandde uiteindelijk in de handen van de keeper, in plaats van daar overheen. El Kabir was een aanval later ook al niet gelukkig in de afronding. Linkshalf Jan-Arie van der Heijden zag een schot in het zijnet belanden. Bijvank: ,,Tenslotte kopte Jordy Brouwer de bal over. Hij kreeg een vrije kopkans.’’

Ajax A1 – RKC Waalwijk A1 2-1 (2-0).
32. El Kabir 1-0, 35. Donald 2-0, 52. Grapenbeek 2-1.

Opstelling Ajax A1: Verhoeff; Neuvel, Wormgoor, Alderweireld, Liesdek; De Jong, Donald (69. Brouwer), Van der Heijden; Hasselbaink (80. Schell), El Kabir en Goossens.