Menu
Prima start voor Oranje U19

Prima start voor Oranje U19

Het Nederlands elftal voor spelers tot 19 jaar heeft zijn eerste optreden op het EK-kwalificatietoernooi in Malta gewonnen. In Ta’Qali openden de jeugdinternationals het mini-toernooi met een 1-0-overwinning. Ajax is hofleverancier van Oranje U19.

Na een dik uur spelen (op kunstgras) tekende Marten de Roon uit een kopbal voor de enige treffer van de wedstrijd. Gezien het aantal kansen had Oranje de score flink op kunnen, of eigenlijk moeten schroeven. In de afronding waren de oranjehemden vaak niet scherp of nauwkeurig genoeg. Met de overwinning was in elk geval wél sprake van een geslaagde toernooistart.

De Roon werd eerder deze maand opgeroepen als de vervanger van Ajacied Rodney Sneijder. De middenvelder moest afzeggen vanwege een longontsteking. Ook zonder Sneijder is Ajax rijkelijk vertegenwoordigd in de Oranje-selectie van bondscoach Wim van Zwam. De keuzeheer nam de volgende Ajacieden op in zijn selectie: Marco Bizot, Ricardo van Rhijn, Lorenzo Burnet, Roley Bonevacia, Lorenzo Ebecilio en Geoffrey Castillion (foto).

Tegen de Maltezers hadden Van Rhijn, Burnet, Bonevacia en Castillion een basisplaats. Lorenzo Ebecilio speelde alleen het laatste kwartier mee.

Onder 19 speelt drie EK-kwalificatieduels op het eiland. Zaterdag is Cyprus de tweede tegenstander voor de ploeg van Van Zwam. Op dinsdag 17 november besluiten de internationals de trip tegen de leeftijdgenoten uit Tsjechië. De nummers één en twee van elke groep plaatsen zich, samen met de twee nummers drie die het beste resultaat boeken tegen de top-twee in hun poule, voor de Eliteronde in het voorjaar.

Opstelling Onder 19:
Jeroen Zoet; Ricardo van Rhijn, Bart Schenkeveld, Imad Najah, Lorenzo Burnet; Marten de Roon, Roly Bonevacia (60. Leandro Bacuna), Steven Berghuis; Rajiv van La Parra, Geoffrey Castillion (85. Charlton Vicento), Jerson Cabral (76. Lorenzo Ebecilio).