Menu
Prima statistieken voor Ajax tegen Feyenoord

Prima statistieken voor Ajax tegen Feyenoord

Ajax kan de laatste jaren in competitieverband prima statistieken overleggen tegen Feyenoord én in De Kuip. Gastheer Feyenoord wist slecht één van zijn laatste twintig Eredivisieduels tegen de Ajacieden te winnen. Daarnaast heeft Ajax al 24 competitieduels op rij gescoord in Rotterdam-Zuid. In 1991 wist Ed de Goey voor het laatst in eigen huis een clean sheet te overleggen.

In totaal is de Klassieker al 180 keer gespeeld. Het vaakst (81 keer) stapte Ajax als winnaar van het veld. 55 keer won Feyenoord en 44 maal kwamen beide ploegen een remise overeen

Heersende partij
Ook in de thuishaven van Feyenoord is Ajax de heersende partij. De Ajacieden boekten er tijdens zestig eerdere Eredivisiebezoeken 21 zeges, met afstand het meeste van alle Nederlandse clubs. PSV zegevierde in de Kuip bijvoorbeeld 'maar' elf keer. Feyenoord klopte voor eigen publiek de rivaal achttien keer.

Vorig seizoen bracht Ajax binnen vier dagen tweemaal een bezoek aan De Kuip. Midweeks in de tweede ronde van de KNVB-Beker won Feyenoord met 1-0 door een eigen doelpunt in blessuretijd van Joël Veltman. Vier dagen later volgde een status quo. Davy Klaassen poetste, enigszins fortuinlijk, de openingstreffer van Sven van Beek weg: 1-1. De terugwedstrijd in de ArenA werd door Ajax met 2-1 gewonnen.

Tekst: Ajax.nl/Gerben Oostdam
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurs