Menu
Prima zege Jong Ajax op FC Volendam

Prima zege Jong Ajax op FC Volendam

Jong Ajax heeft maandagavond met 5-0 van Jong FC Volendam gewonnen. Lucas Andersen bekroonde zijn debuut in het Beloftenelftal met twee doelpunten. Ruben Ligeon, Lorenzo Ebecilio en Danny Hoesen maakten de overige treffers in het gewonnen competitieduel.

Jong Ajax startte sterk aan het duel met Jong FC Volendam op de Toekomst. Op een regenachtig hoofdveld keken de gasten al na een kwartier tegen een achterstand aan. Lesley de Sa plaatste een prachtige voorzet vanaf rechts nauwkeurig voor de voeten van Lucas Andersen. De Deen schoot de bal tussen een verdediger en de keeper recht het doel in: 1-0. De 17-jarige Deen, die een maand geleden Aalborg BK verruilde voor Ajax, bekroonde zijn debuut in Jong Ajax meteen met een mooi doelpunt.

De Sa stond vijf minuten later opnieuw in de schijnwerpers door een mooie actie op de helft van de tegenstander. De buitenspeler maakte een fraaie slalom en goede schijnbewegingen om zijn collega Ruben Ligeon van de bal te voorzien. Ook Ligeon werkte zich door enkele spelers van Volendam en schoot hard achter Mitchel Michaelis: 2-0.

De harde wind en regen, die met bakken uit de hemel kwam, maakte het steeds lastiger om te voetballen. Ondanks dat de bal moeilijk over het veld rolde, bleven beide teams zich in de felle strijd werpen tot zich weer een nieuwe kans voordeed. Danny Hoesen haalde onverwachts uit. Keeper Michaelis kon het schot maar net keren. Kort daarna tikte de Volendamse doelman een schot van Hoesen met het puntje van zijn schoen net naast het doel weg.

In de 36e minuut maakte Andersen zijn tweede treffer van de avond. De Deen liep, met een Volendam-speler in zijn kielzog, af op het doel en schoot de bal fraai over de keeper. Het was een prachtig doelpunt van Andersen, die het lobje nauwkeurig uitvoerde: 3-0.

Lucas Andersen bekroonde zijn debuut met twee doelpunten. Lucas Andersen bekroonde zijn debuut met twee doelpunten.

De overige 45 minuten van de wedstrijd werden vanwege de slechte weersomstandigheden verder gespeeld op het kunstgrasveld. Het spectaculaire voetbal en de mooie goals in de eerste helft, lieten in de tweede helft toch te wensen over. Met een voorsprong van 3-0 voerde Jong Ajax de druk minder op, maar liet zich ook niet van het veld spelen. Tot grote kansen kwam Volendam niet, Jong Ajax wel. Met wat losse schoten (o.a. Ebecilio naast en een kans voor De Sa), kwam het team van Gery Vink en John Bosman dichtbij een treffer. Een kwartier voor tijd scoorde Hoesen zijn tweede doelpunt van de avond. Vanuit een moeilijke hoek tikte hij de bal langs de keeper. In de slotfase van het duel zette Lorenzo Ebecilio de teller op 5-0.

Jong Ajax heeft nog een uitwedstrijd op het programma staan voor de nieuwe poule-indeling. Volgende week maandag neemt het team van Vink en Bosman het op tegen De Graafschap. Daarna wordt Jong Ajax ingedeeld in een poule die op sterkte is verdeeld. De bovenste vier teams uit de drie poules spelen met elkaar in een nieuwe poule. Datzelfde geldt ook voor de onderste vier teams uit de drie poules.

Gery Vink: ,,Het was een grote hoosbui en dan speel je op het veld dat enorm nat wordt. Veel complimenten voor de spelers die daar goed mee omgingen. De wedstrijd was al gespeeld na de 3-0. Het is een rare situatie, want eerst speel je op het hoofdveld en dan de tweede helft op het kunstgrasveld. We kenden een moeilijke tweede helft waarin we veel kansen gemist. Uiteindelijk wordt het 5-0, daar ben ik tevreden over.’’

Scoreverloop: 15. Andersen 1-0, 21. Ligeon 2-0, 36. Andersen 3-0, 72. Hoesen 4-0 81. Ebecilio 5-0.

Opstelling Jong Ajax: Van der Hart; Ligeon, Veltman, Denswil, Dijks (65. Koppers); Sporkslede (46. Rits), Boccara, Andersen (75. Van Kessel); De Sa, Hoesen, Ebecilio.
Niet ingezet: Kramer, Arica, Nieuwpoort, Bonevacia.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Ilan Boccara in actie. Ilan Boccara in actie.
Mitchell Dijks maakte ook zijn debuut voor Jong Ajax. Mitchell Dijks maakte ook zijn debuut voor Jong Ajax.
Gery Vink is tevreden met met de 5-0 zege. Gery Vink is tevreden met met de 5-0 zege.