Menu
Primeur EK-bal bij Ajax - ADO

Primeur EK-bal bij Ajax - ADO

Ajax speelt zondag in de thuiswedstrijd tegen ADO Den Haag voor het eerst met de nieuwe EK-bal. Vanaf nu is de Tango 12 bij alle thuisduels in de Eredivisie en KNVB Beker de vaste wedstrijdbal van Ajax. Deze week trainde Ajax voor het eerst met de nieuwe bal van adidas.

De Tango-ballen blijven iets magisch houden, zeker voor Nederlanders. Denk bijvoorbeeld aan de eerste Tango in 1978, het jaar waarin Nederland de WK-finale tegen Argentinië speelde. Tien jaar later werd de nieuwe versie van de Tango nog iets magischer toen Oranje in 1988 Europees kampioen werd. In aanloop naar EURO 2000 in Nederland en België introduceerde adidas de laatste wedstrijdbal met een Tango-ontwerp.

De kenmerkende Tango-vlakken van de Tango 12 kennen een gekleurde omlijning, die is geïnspireerd op de vlaggen van de gastlanden Polen en Oekraïne die in 2012 het EK organiseren. De nieuwste bal van adidas is de meest geteste wedstrijdbal ooit. Zo hebben individuele spelers, nationale teams en clubteams in acht landen de bal in verschillende fasen getest. Ook Ajax was bij de ontwikkeling van de bal betrokken. De bal is vorig jaar onder meer ‘gecamoufleerd’ als wedstrijdbal gebruikt tijdens de AEGON Future Cup.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

De Tango 12 werd ook al tijdens de AEGON Future Cup 2011 gebruikt. De Tango 12 werd ook al tijdens de AEGON Future Cup 2011 gebruikt.