Menu

Procedure toewijzing kaarten voor Arsenal - Ajax

De resterende kaarten voor de uitwedstrijd die Ajax speelt in de tweede ronde van de Champions League op 18 februari in Londen tegen Arsenal, worden persoonlijk toegewezen. Ajax stuurt supporters, die volgens Ajax in aanmerking komen voor de resterende kaarten, in de tweede week van januari een persoonlijke brief over de mogelijkheid kaarten voor dit topduel te kopen.

Voor de uitwedstrijd tegen Arsenal kunnen supporters die dit seizoen via Ajax reeds twee of meer uitwedstrijden van Ajax in de Champions League hebben bezocht, met een aan zekerheid grenzende waarschijnlijkheid rekenen op een kaartje. Een kaartje dat strikt persoonsgebonden is en dus niet overdraagbaar.

Ajax heeft gekeken naar supporters die via de Ajax Supportersbalie, Ticketbox of Ajax Travel één van de eerdere uitwedstrijden in de Champions League hebben bezocht.

Indien er na deze verdeling nog kaarten resteren, dan zal Ajax de supporters die dit seizoen via Ajax één Champions Leagueuitwedstrijd bezochten, volgens de volgende voorrangsregeling een kaart aanbieden:
- Uitkaarthouders,
- Seizoenkaarthouders,
- Leden Supportersvereniging Ajax,
- Ajax clubcardhouders.

De enorme vraag naar kaarten voor de uitwedstrijd tegen Arsenal confronteerde Ajax met onvoorziene omstandigheden. Daar waar de belangstelling voor de uitwedstrijden in de eerste twee rondes van de Champions League niet zo groot was, waren de kaarten voor Arsenal binnen enkele minuten uitverkocht.

Ajax heeft de procedure t.a.v. de toewijzing van de resterende kaarten nauwkeurig bestudeerd. De uitkomst is een helder voorrangsregime, dat bij de verkoop van de laatste kaarten voor 18 februari zijn waarde zal bewijzen. Het verkooptraject dat nu wordt gevolgd geldt uitsluitend voor de uitwedstrijd tegen Arsenal. Bij alle resterende uitwedstrijden in de Champions League van dit seizoen zal Ajax een duidelijk systeem van voorrang hanteren, gebaseerd op het eerdere bezoek dit seizoen van uitwedstrijden van Ajax in de Champions League (de uitwedstrijd tegen Arsenal zal hierbij niet meetellen).