Menu
Programma afscheid Van der Sar

Programma afscheid Van der Sar

Het belooft woensdagavond een onvergetelijke avond te worden in de Amsterdam ArenA. Na afloop van de Ajax Open Dag neemt Edwin van der Sar officieel afscheid in een uitverkochte ArenA. Zorg dat je niets van het avondvullende programma hoeft te missen. Hier vind je het ‘spoorboekje’ van de afscheidsavond. De ArenA gaat al om 16:15 uur open.

De lijst met namen die woensdagavond aanwezig zullen zijn bij het afscheid van Edwin van der Sar is indrukwekkend. Eerder deze week werd duidelijk dat John Heitinga de geblesseerde Rafael van der Vaart in het Dreamteam vervangt. Het is een van de vele bijzondere namen die in de ArenA in actie zal komen.

Afgelopen week werd duidelijk dat ook Wayne Rooney mee zal doen in de ArenA. Eerder hadden Finidi George en Nwankwo Kanu hun deelname al bevestigd in het team van Ajax '95, waarvoor eerder onder anderen Patrick Kluivert, Marc Overmars, Frank Rijkaard, Danny Blind, Ronald en Frank de Boer al toezegden. De trainer van toen, Louis van Gaal, zal weer als coach optreden. Ajax '95 zal het opnemen tegen Oranje '98 dat onder leiding staat van Guus Hiddink.

In het team van Hiddink maken onder anderen Wim Jonk, Dennis Bergkamp, Ajacied André Ooijer, Ruud Hesp, Richard Witschge, Giovanni van Bronckhorst, Pierre van Hooijdonk en Aron Winter hun opwachting. Oranje ’98 zal verder nog met enkele namen worden uitgebreid, zodat de Oranjehelden van toen op volle sterkte zullen zijn tegen Ajax ’95.

Na de voorwedstrijden Ajax D1 - Manchester United D1 en Ajax ’95 - Oranje ’98 speelt Ajax 1 tegen het 'Dream Team Van der Sar'. In het droomelftal van Van der Sar doen vele grote namen mee. Naast Rooney zullen onder anderen John Heitinga, Louis Saha, Rio Ferdinand, Ryan Giggs, Nemanja Vidic en Michael Carrick verschijnen, samen met Van der Sar, aan de aftrap. Ooijer en Van Bronckhorst spelen 3 augustus ‘de dubbel’. Zij doen ook met het Dream Team mee.

De bijzondere avond begint om 17:45 uur en de opbrengst komt ten goede aan een aantal goede doelen, waaronder Stichting Doe Een Wens en Laureus.

Programma afscheid Van der Sar:

16:15 uur Amsterdam ArenA open - start stadionprogramma
17:40 uur Aanvang wedstrijd Ajax D1 - Manchester D1*
17:50 uur Rust
18:02 uur Einde wedstrijd
18:20 uur Aanvang wedstrijd Ajax ‘95 - Oranje ‘98
18:35 uur Rust
18:55 uur Einde wedstrijd
18:56 uur Huldiging op het veld
19:10 uur Aanvang wedstrijd Ajax - Dream Team Edwin van der Sar
19.40 uur Rust
20:20 uur Einde wedstrijd
20:24 uur Laatste strafschop op het veld
20:25 uur Ereronde langs publiek

* Let op: het aanvangstijdstip van de D1 is 5 minuten vervroegd.

Belangrijke informatie toegang ArenA