Menu
Programma Ajax-jeugdteams

Programma Ajax-jeugdteams

Zaterdag spelen zes jeugdteams een thuiswedstrijd op de Toekomst. De C2 (foto) speelt zijn laatste wedstrijd van het seizoen en kan voor een fantastische prestatie zorgen als de wedstrijd wordt gewonnen. Dan heeft de ploeg al zijn wedstrijden van dit seizoen winnend af weten te sluiten. Of dit gelukt is kunt u later deze week, samen met de wedstrijd van de A1, terugzien in het Aegon Toekomstjournaal.

De zaterdagochtend op de Toekomst wordt geopend door het jongste team van Ajax: de F2. Na twee overwinningen op rij hoopt de ploeg daar voor het eerst dit seizoen een derde aan toe te voegen. Het eerste F-team komt een half uur later in actie. De ploeg verloor vorige week helaas van Feyenoord en zal tegen ADO Den Haag op zoek gaan naar eerherstel. De D2 sluit de ochtend af met een wedstrijd tegen de Graafschap.

Het spektakel op de Toekomst barst in de middag los. De C2 gaat eerst op jacht naar de volle buit in de najaarscompetitie. Om 14:30 spelen vervolgens beide A-teams. De A1 heeft een absolute topweek achter de rug. Met 6-3 overwinningen op Paris Saint-Germain en koploper AZ en een 0-3 overwinning in de mini-klassieker, gaat het vlaggenschip van de jeugdopleiding nu op jacht naar wederom een overwinning, ditmaal tegen Heerenveen. De A2 wist de mini-klassieker helaas niet winnend af te sluiten. De ploeg is met één wedstrijd te gaan nog wel lijstaanvoerder en is verzekerd van een plaats bij de eerste vier. Dat laatste geeft recht op herindeling in de kampioenspoule voor de voorjaarscompetitie.

Drie ploegen spelen zaterdag uit. De C1 gaat op bezoek bij AFC. Na twee gelijke spelen is de ploeg extra gebrand op het wegslepen van de drie punten. De E2 gaf twee weken terug al het goede voorbeeld voor de C1. De ploeg won met 1-4 bij AFC. Ajax B1 speelt tot slot eveneens een belangrijk duel. Na een knappe overwinning op AZ heeft de ploeg de drie punten tegen Heerenveen eveneens hard nodig. De strijd om de eerste vier plekken ligt in die poule wagenwijd open.

Deze week wordt er ook buiten de competitie om gevoetbald. Zo speelt Ajax E1 een toernooi bij PSV. Dinsdagmiddag speelt de B1 een bekerwedstrijd tegen Feyenoord (de nummer 1 en 2 van de competitie). ’s Avonds ontvangt de A1 op de Toekomst Apoel Nicosia. De ploeg heeft dan aan een gelijkspel genoeg om de eerste plaats in poule F van de UEFA Youth League veilig te stellen.

Wedstrijdschema Ajax-jeugd:

Zaterdag 6 december:

Thuis:
Ajax F2 – Fortius F1 09:00 uur
Ajax F1 – ADO Den Haag F1 09:30 uur
Ajax D2 – De Graafschap o/12 10:00 uur
Ajax C2 – AZ o/14 12:00 uur
Ajax A1 – Heerenveen A1 14:30 uur
Ajax A2 – RJO/FE Excelsior A1 14:30 uur

Uit:
AFC C1 – Ajax C1 12:00 uur
Zeeburgia E1 – Ajax E2 12:00 uur
Heerenveen B1 – Ajax B1 12:00 uur

Dinsdag 9 december:
RJO/FE Feyenoord 0/16 – Ajax B1 15:00 uur
Ajax A1 – Apoel Nicosia o/19 19:00 uur

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst