Menu
Programma Ajax-jeugdteams

Programma Ajax-jeugdteams

Dit weekend spelen de jeugdteams van Ajax voor het laatst een wedstrijd in de najaarscompetitie. Vijf teams zijn thuis op de Toekomst te bezichtigen, vier teams spelen een uitwedstrijd. Beelden van de B1 en D1 (foto) zijn later deze week op Ajax TV terug te zien in het Aegon Toekomstjournaal.

Het jongste jeugdteam opent de voetbalochtend op de zaterdag. De ploeg slaagde er vorige week helaas niet in om driemaal op rij een overwinning te boeken en zal het seizoen afsluiten in de middenmoot van de pupillen 1e klasse. Ajax D2 staat momenteel tweede en heeft nog een kleine kans om de competitie als nummer 1 af te sluiten. Daarvoor moet de ploeg zelf wel winnen en nummer 1 Sparta 0 punten pakken.

De E1 speelde vorige week een toernooi bij PSV en leverde een fantastische prestatie door als eerste te eindigen. De ploeg zal met een goed gevoel aan de aftrap verschijnen voor het duel met Helmond Sport. Ajax D1 en B1 sluiten de competitie waarschijnlijk af op de tweede positie. Voor de D1 is dat zeker, de B1 heeft daarvoor aan een gelijkspel in principe genoeg. Beide ploegen zullen echter met een overwinning de winterstop in willen gaan. Voor de B1 geldt dat des te meer, omdat het de zure nasmaak van de bekernederlaag van afgelopen dinsdag tegen Feyenoord zal willen wegspoelen.

Ajax E2 speelt ’s ochtends vroeg een uitwedstrijd op bezoek bij Sporting Almere. Sinds 11 oktober wisselen wekelijk winst en verlies elkaar af. Als die lijn wordt doorgetrokken, sluit de ploeg de laatste wedstrijd van het seizoen af met een overwinning. De oudste F-jeugd reist af naar Eindhoven en zal hopen dat het eenzelfde goed resultaat neer kan zetten als vorige week (39-12 in twin games). Ook de E3 boekte vorige week een mooie overwinning in een twin game tegen ADO Den Haag (28-8). Dit zal de ploeg vertrouwen geven voor het duel met RJO/ZL Roda JC. De A1 gaat tot slot eveneens op bezoek in Kerkrade. De ploeg verloor vorige week weliswaar op eigen veld van Heerenveen (na een vroege rode kaart), maar won dinsdag wel de laatste wedstrijd in de UEFA Youth Leaguepoule met 4-1 van APOEL Nicosia. De wedstrijd tussen Roda en Ajax A1 wordt vrijdagmiddag om 16:00 uur gespeeld.

Wedstrijdschema Ajax-jeugd:

Zaterdag 13 december:

Thuis:
Ajax F2 – Taba F1 09:00 uur
Ajax D2 – Fortuna Wormerveer D1 09:00 uur
Ajax E1 – Helmond Sport o/11 09:30 uur
Ajax D1 – SC Heerenveen D1 12:00 uur
Ajax B1 – RJO/ZL Roda JC B1 14:30 uur

Uit:
Sporting Almere E1 – Ajax E2 09:00 uur
PSV F1 – Ajax F1 09:30 uur
Roda ’23 E2 – Ajax E3 12:00 uur
RJO/ZL Roda JC A1 – Ajax A1 16:00 uur (vrijdag 12 december)

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst