Menu
Programma Ajax-jeugdteams

Programma Ajax-jeugdteams

Dit weekend wordt er niet gevoetbald op de Toekomst. Alle teams die zaterdag in actie komen, spelen een uitwedstrijd. De C-junioren nemen deel aan het Premier League Festival, dat gespeeld wordt op de University of Warwick in Engeland.

De F2 van Ajax is momenteel aan een mindere reeks bezig. Op het HETT-toernooi van afgelopen woensdag kwam het jongste Ajax-team niet verder dan de kwartfinale. De naam van het evenement verwijst naar de amateurverenigingen uit de Hoofdklasse, Eerste klasse, Tweede klasse en Topklasse waarmee Ajax een samenwerkingsverband onderhoudt. De laatste keer dat de ploeg een punt overhield aan een competitieduel dateert alweer van 30 augustus.

De E1 laat daarentegen zien wel in vorm te zijn. Nadat het seizoen werd geopend met drie nederlagen, werd sindsdien alles gewonnen. De E3 verkeert eveneens in goede vorm. Nadat eerst revanche werd genomen op PSV, werd een week later ook FC Utrecht verslagen. De B1 klopte afgelopen weekend laagvlieger ADO Den Haag met 3-1.

Voor de A-jeugd staan de komende dagen enkele belangrijke wedstrijden op het programma. De A1 zal zich tegen Brabant United willen herstellen van de 1-0 nederlaag tegen RJO/PEHV/PSV en vertrouwen willen tanken voor het belangrijke Youth Leagueduel van komende dinsdag in en tegen Barcelona. De A2 verdedigt uit in Doetinchem de koppositie. Ajax B2 speelt wel op de Toekomst, maar die wedstrijd is pas komende dinsdag.

De C-junioren spelen in Engeland een toernooi met onder andere clubs als Arsenal, Benfica, Manchester United, Chelsea en Hertha BSC. Zowel de C1 als de C2 waren tot voor kort ongeslagen, maar het eerste C-team liep afgelopen weekend geheel onverwacht tegen een nederlaag aan bij Alphense Boys. De C2 won zijn wedstrijd wel. Beide teams zullen op basis van de prestaties dit seizoen met veel vertrouwen af kunnen reizen naar de University of Warwick.

Komende woensdag is de tweede en laatste dag van het HETT-toernooi. Ajax F1 is gastheer van het toernooi waar verder veel verschillende F-teams uit de regio aan deelnemen.

Wedstrijdschema Ajax-jeugd:

Zaterdag 18 oktober:

Uit:
Buiksloot F1 – Ajax F2 08:45 uur
FC Utrecht o/11 – Ajax E1 10:00 uur
ADO Den Haag o/10 – Ajax E3 10:00 uur
ADO Den Haag o/16 – Ajax B1 12:30 uur
Brabant United A1 – Ajax A1 14:30 uur
De Graafschap A1 – Ajax A2 14:30 uur

Dinsdag 21 oktober:
Barcelona o/19 - Ajax A1 – Youth League - 16:00 uur
Ajax B2 – AFC B2 18:00 uur

Woensdag 22 oktober:
HETT-toernooi voor tweedejaars F-pupillen

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Gerard van Hees