Menu
Programma Ajax-jeugdteams

Programma Ajax-jeugdteams

Dit weekend komen er slechts zes jeugdelftallen van Ajax in actie. De B1 en B2 spelen zaterdag als enige teams een thuisduel op sportcomplex de Toekomst. Daarnaast worden er vier uitwedstrijden gespeeld. Waaronder de clash FC Groningen A1 - Ajax A2 (foto).

Op zaterdagmiddag staat in Groningen de spannende wedstrijd in de 1e divisie voor A-junioren op het programma. Koploper FC Groningen A1 neemt het op tegen de mannen van Ajax A2 dat tweede in de competitie staat. FC Groningen heeft op dit moment 22 punten uit elf wedstrijden. Ajax heeft 21 punten uit hetzelfde aantal gespeelde wedstrijden. Bij winst neemt Ajax de koppositie over van FC Groningen. Dit duel vangt aan om 14:30 uur op Sportpark Corpus den Hoorn.

Ajax D1 komt zelf niet in actie dit weekend. De D-pupillen kunnen desondanks wel het eerste kampioenschap van Ajax dit seizoen begroeten. Concurrent Vitesse D1 neemt het zaterdagmiddag om 12:00 uur op tegen AZ D1 op Nationaal Sportcentrum Papendal. Mocht Vitesse verliezen van de bezoekers uit Alkmaar, dan is Ajax niet meer in te halen voor de concurrenten en is het kampioen in de 1e divisie pupillen. Ajax staat nu met vier punten los op de eerste plaats in de competitie. Vitesse heeft nog wel een extra duel tegoed. Afgelopen woensdag had Ajax D1 het kampioenschap al kunnen pakken. Uitgerekend Vitesse was die avond spelbreker in Arnhem. De pupillen uit Gelderland versloegen Ajax ver in blessuretijd met 4-3. Wie weet volgt dit weekend al een herkansing op de titel.

Wedstrijdprogramma Ajax-jeugd:

Zaterdag 18 april:

Thuis:

Ajax B2 - Brabant United o/16 12:00 uur
Ajax B1 - FC Utrecht B1 14:30 uur

Uit:
Roda '23 F3 - Ajax F2 09:00 uur
NEC/FC Oss o/11 - Ajax E1 10:00 uur
sc Heerenveen A1 - Ajax A1 14:30 uur
FC Groningen A1 - Ajax A2 14:30 uur

Tekst en foto: Ajax.nl