Menu
PSG draait zich warm in de ArenA

PSG draait zich warm in de ArenA

Op het veld van de Amsterdam ArenA werkte Paris Saint-Germain dinsdagavond toe naar het UEFA Champions Leagueduel van woensdag met Ajax. Het is voor het eerst dat de Parijsenaren in Nederland op bezoek zijn. De laatste ontmoeting met een Nederlandse club dateert uit het seizoen 2008/09, toen FC Twente in Parijs met 4-0 werd verslagen.

Paris Saint-Germain zal woensdagavond net zo goed aan de groepsfase van de Champions League willen beginnen als vorig jaar. Toen werd de uitwedstrijd tegen Olympiakos met 4-1 gewonnen. Uiteindelijk won de ploeg drie van de vijf uitwedstrijden en scoorde maar liefst veertien keer. Een statistiek om rekening mee te houden voor Ajax. Het Europese avontuur van de Franse landskampioen eindigde uiteindelijk - net als het seizoen ervoor - in de kwartfinale.

De komst van PSG naar Amsterdam betekent ook een terugkeer van Gregory van der Wiel, Maxwell en Zlatan Ibrahimovic in de ArenA. Voor Maxwell en Van der Wiel is het de eerste keer dat zij sinds hun vertrek weer terugkeren voor een officiële wedstrijd tegen de Amsterdammers. Ibrahimovic speelde al twee keer eerder tegen Ajax: in 2004 met Juventus en in 2010 met AC Milan. Beide wedstrijden eindigden toen in 1-1.

Achter de naam van de nieuwe topaankoop David Luiz staat voor de wedstrijd van woensdag nog een vraagteken. Hij liep onlangs in de interland van Brazilië tegen Colombia een knieblessure op. Tijdens het openbare gedeelte van de training kon hij volledig meedoen met de groep, maar dit deel bestond slechts uit een warming-up. Of hij tegen Ajax speelminuten zal maken, valt dus nog te bezien.

Tekst: Ajax.nl
Foto’s: Ajax.nl/Louis van de Vuurst

Maxwell keert voor het eerst sinds zijn vertrek in 2005 weer terug in de ArenA voor een wedstrijd tegen Ajax. Maxwell keert voor het eerst sinds zijn vertrek in 2005 weer terug in de ArenA voor een wedstrijd tegen Ajax.
Trainer Laurent Blanc legt uit hoe er getraind gaat worden. Trainer Laurent Blanc legt uit hoe er getraind gaat worden.
Zlatan zal er op gebrand zijn om zich te laten zien tegen zijn oude club. Zlatan zal er op gebrand zijn om zich te laten zien tegen zijn oude club.
Van der Wiel en co. hebben zin in de wedstrijd tegen Ajax. Van der Wiel en co. hebben zin in de wedstrijd tegen Ajax.