Menu
PSV - Ajax afgelast

PSV - Ajax afgelast

Ajax heeft zaterdagmiddag het kort geding tegen de politiebonden verloren. Dit betekent dat de wedstrijd PSV – Ajax zondag niet doorgaat. De burgemeester van Eindhoven kan vanwege de aangekondigde politiestakingen de veiligheid rondom het duel niet garanderen.

Ajax hoopte via een kort geding de politiestakingen te voorkomen, maar de rechtbank in Utrecht wees de vorderingen van de club vanmiddag af. Het evenement Ajax LiVe in de ArenA (waar de wedstrijd op grote schermen gevolgd zou kunnen worden) gaat ook niet door. Wanneer PSV – Ajax wel gespeeld gaat worden is nu nog niet bekend.

Financieel directeur Jeroen Slop was bij de zitting aanwezig. Hij zei na afloop het volgende: ,,We vinden het uitermate vervelend dat opnieuw al die voetballiefhebbers, die deze grote wedstrijd hadden willen zien, gedupeerd worden door de stakingen. Voor de spelers is het enorm vervelend, voor alle supporters, maar ook voor de hele organisatie in de ArenA. Daar is een heel voetbalfeest georganiseerd. De wedstrijd in Eindhoven zou in Amsterdam op grote schermen te zien zijn met daaromheen tal van activiteiten. Het spreekt voor zich dat dit weer veel geld kost en dat er weer veel mensen teleurgesteld zijn."

,,Ook voor de competitie is het niet goed. We hadden kans op het inlopen van de achterstand op PSV, om zodoende de competitie weer spannend te maken. En de KNVB heeft er weer een uitdaging bij, want er zal weer gezocht moeten worden naar een nieuwe speeldatum. Daarover zal hopelijk snel duidelijkheid komen, want Ajax speelt deze wedstrijd liefst zo snel mogelijk en niet aan het einde van het seizoen."

Omdat de wedstrijd niet doorgaat is de selectie van Ajax zondag vrij. Er wordt ook niet getraind.