Menu

PSV alleen aan kop

Met een ruime thuiszege (4-0) op NAC profiteerde PSV zaterdagavond voor eigen publiek optimaal van de misstap van AZ een dag eerder tegen NEC (1-1). De Eindhovense club staat weer alleen op kop aan de eredivisie.

Ajax-trainer Ronald Koeman zei vrijdagmiddag tijdens de persbijeenkomst dat het heel goed mogelijk is dat in de eerste ronde na de winterstop verrassingen te noteren vielen. Hij kreeg direct gelijk. Koploper AZ kwam vrijdagavond in eigen huis niet verder dan 1-1 tegen NEC.

De Alkmaarders kwamen in de eerste helft op achterstand na een goede actie van Romano Denneboom aan de rechterkant van het veld. De rechtsbuiten zag zijn schot via beide doelpalen terug het veld in springen, waarna Andrzej Niedzielan simpel kon binnenschieten, 0-1. In de slotminuut van de eerste helft betekende een grote dekkingsfout bij NEC de 1-1 door Kenneth Perez.

In de tweede helft veranderde er niets meer in de stand, waardoor AZ tegen twee verliespunten op liep.

PSV won simpel van NAC. De van een schouderblessure herstelde Vennegoor of Hesselink maakte het eerste en tweede doelpunt van PSV. Penders schoot in eigen doel en Van Bommel bepaalde met een snel genomen vrije trap de eindstand op 4-0.

Ajax gaat zondag op bezoek bij FC Utrecht en hoopt daar het verschil met de Alkmaarse ploeg deels te kunnen dichten.