Menu
PSV bezorgt Ajax A1 nederlaag

PSV bezorgt Ajax A1 nederlaag

Ajax A1 heeft zaterdagmiddag op de Toekomst met 0-1 verloren van het lager geklasseerde PSV. Koploper Feyenoord speelde met 3-3 gelijk, waardoor de schade beperkt bleef.

Het begin van de jeugdtopper tussen Ajax en PSV was niet hoogwaardig. Tot de twintigste minuut gebeurde er weinig op de voorzet van John Goossens na die door de PSV-doelman werd weggestompt. In de 31ste minuut schoot Donovan Slijngard van afstand. De keeper liet de bal los, maar een Eindhovense verdediger ruimde op voordat een Ajacied ter plaatse was. Drie minuten later bracht Mitchel Burgzorg redding op de doellijn en weer drie minuten later stichtte Jeffrey Sarpong met een vrije trap gevaar. Een treffer leverde het niet op waardoor er met een 0-0 tussenstand werd gerust.

In de tweede helft ging het bergafwaarts met de Amsterdamse talenten. De opbouw verzandde en veel te vaak werd de bal bij de tegenpartij ingeleverd. In de 62ste minuut leidde de onmacht van de thuisploeg tot een tegentreffer. Als ware het een flipperkast werkte Guy Dufour namens PSV de bal in het doel, 0-1.

Nog geen tien minuten later was het bijna 0-2 maar dankzij kordaat optreden van doelman Marco van Duin in een een-tegen-een duel bleef de minimale achterstand op het bord. Ajax leek op gelijke hoogte te komen toen Goossens een vrije trap goed inschoot. De keeper voorkwam echter de 1-1. Vlak voor tijd kregen de gasten nog twee behoorlijke mogelijkheden om de marge uit te bouwen maar opnieuw voorkwam Van Duin Eindhovens succes.


Opstelling Ajax A1:
Marco van Duin; Mitchel Burgzorg (Yassine Ben-Moussa ), Marco Neuvel, Donovan Slijngard, Merijn Sterk; Vurnon Anita, Murat Yildirim, Jeffrey Sarpong (76.Mitchell Donald); Sergio Zijler, Rydell Poepon (63. Jordy Brouwer), John Goossens.