Menu
'Publiek iets moois kunnen geven'

'Publiek iets moois kunnen geven'

Ajax won woensdagavond de laatste groepswedstrijd van de Champions League met 4-0 van APOEL Nicosia. Daardoor plaatste de club zich opnieuw voor de Europa League. ,,We hebben het publiek in de tweede helft met die goals nog iets moois kunnen geven”, vond Frank de Boer.

De Boer was net als zijn spelers verrast over de tactiek van de opponent: ,,We dachten dat we tegen een ploeg zouden spelen die wel ergens voor wilde voetballen. Maar we werden verrast door een soort 5-3-1-1-opstelling. Ik moest er zelf even over nadenken hoe we dat zouden oplossen. Ik had snel een idee daarover, maar het doorgeven naar het team lukte niet. De bedoeling was dat in balbezit Nick Viergever zou doorschuiven naar linkshalf en Lucas Andersen naar 10. Zo zouden we een extra man op het middenveld hebben. In de rust heb ik dat aangegeven en gelukkig was er die 1-0-voorsprong. Het middenveld van hun moest veel lopen en als we de poppetjes iets anders zouden zetten, zou het nog moeilijker voor hun worden. Ik was heel tevreden over de instelling. We hebben ze geen moment met rust gelaten en daar wil ik mijn spelers een groot compliment voor maken. We hebben het publiek nog iets moois kunnen geven, met drie goals.”

De vraag van een journalist of De Boer de plaatsing voor de Europa League een felicitatie waard vond, beantwoordde de trainer met ‘nee’. ,,Je weet dat de kans groot is dat als je met Barcelona en PSG in de poule in de Europa League belandt. Maar we hebben de kans laten liggen om druk op deze ploegen te zetten. Dat vind ik jammer. Het is jammer dat de spelers het besef niet hadden dat er wat te halen viel.”

Eisen stellen wat betreft de prestaties straks in de Europa League, doet De Boer niet: ,,We kijken van tegenstander tot tegenstander. Vorig jaar hadden we een zeperd tegen Salzburg. We moeten zover mogelijk reiken maar het kan zijn dat we tegen team komen dat beter is dan wij. Ik hoop dat ons dat nu niet overkomt. Wat dat zal zijn weet ik niet, maar dromen mag altijd.”

Tekst: Ajax.nl
Foto: Ajax.nl/Louis van de Vuurst