Menu
‘Publiek verdient groot compliment’

‘Publiek verdient groot compliment’

De wisselwerking tussen de Ajacieden binnen en buiten de lijnen was opvallend en waardevol in het thuisduel met NAC. De Ajax-fans schreeuwden hun helden naar de zege. ,,Ons publiek verdient een fantastisch compliment’’, zegt Maarten Fontein.

Ajax-trainer Henk ten Cate liet zich tijdens zijn persconferentie al in vergelijkbare bewoordingen uit over het publiek in de Amsterdam ArenA. Ook de moegestreden spelers reageerden louter positief over de orkaan aan verbale steunbetuigingen die tijdens Ajax - NAC op het speelveld was neergedaald. Het voorbeeldige eentweetje tussen spelers en supporters leverde Ajax vrijdag drie kostbare punten op. De strijd om de landstitel blijft daarmee ongemeen spannend. Ajax zet de jacht op zijn dertigste landstitel verder voort. Vooral ook met dank aan de symbolische twaalfde man.

,,De supporters hebben zich van hun sterkste kant laten zien, of beter gezegd: laten horen’’, prees algemeen directeur Maarten Fontein de bijna vijftigduizend toeschouwers die het duel bijwoonden. ,,Het was overweldigend. Prachtig om te zien hoe iedereen achter onze ploeg is gaan staan. In deze cruciale fase van het seizoen is alle steun van harte welkom. Als de supporters zo massaal achter de ploeg gaan staan als vanavond het geval was, is dat helemaal geweldig.’’