Menu

Puntendeling Ajax-reserves

Het tweede team van Ajax heeft in Breda met een puntendeling genoegen moeten nemen. Tegen NAC 2 werd het maandag 2-2. Ajax bezet momenteel de zevende plaats in de reserve-eredivisie.

In de eerste helft lieten de Amsterdamse reserves het collectief afweten en werd er 'mooi weer'-voetbal gespeeld met als gevolg dat een zeer gedreven NAC, dat wel een gezonde vechtlust tentoon spreidde, op een 2-0 voorsprong kon komen. De doelpunten ontstonden door slordigheden in de Ajax-defensie. Nadat coach Tonny Bruins Slot in de rust een hartig woordje met de Ajax-spelers had gesproken, verschenen de elf met een compleet andere instelling binnen de lijnen.

Het tempo ging een tandje omhoog en NAC werd in het tweede bedrijf voortdurend onder druk gezet. Dat resulteerde al in de 52e minuut in een prachtige goal van Jason Culina. Hoewel Bruins Slot een aantal wissels in petto had om het heilige vuur te doen ontbranden, liet hij dezelfde formatie na de treffer toch nog even staan. Joe Didulica zag zelden een Breda-er op zich af komen.

Tien minuten voor tijd kwam Ajax langszij na een treffer van Pius Ikedia. De gasten gingen daarna vol voor de winst. Twee minuten voor tijd leek de overwinning inderdaad te worden behaald, maar de bal schoot na een combinatie via Pascal Heye, Ikedia en Culina net voor langs. Nadat ook NAC een kleine mogelijkheid kreeg op de derde treffer, was het Ajax dat het laatste woord had. Uit de laatste corner van de wedstrijd kopte Yakubu via de grond over de lat, waardoor de stand 2-2 in de boeken verdween.

Opstelling Ajax 2: Didulica, Lamey, (Cruz (Stuut), Mokoena, Nieuwenburg, De Cler, Heye, Ikedia, Yakubu, Culina, Wamberto, Bobson (Douglas).