Menu
'Puntenverlies vorige duels rechtzetten'

'Puntenverlies vorige duels rechtzetten'

Voorafgaand aan iedere thuiswedstrijd heten Edwin van der Sar en Frank de Boer de fans welkom in de Amsterdam ArenA. Beurtelings schrijven de directeur marketing en hoofdcoach van Ajax een persoonlijk voorwoord in het programmaboekje Ajax Kick Off. Bij Ajax - Twente is het de beurt aan Van der Sar.

Beste Ajacieden,

Welkom in de ArenA. Vandaag staat de belangrijke wedstrijd Ajax - FC Twente op het programma.

Dit weekend wordt weer volop gevoetbald. Dat was vorig weekend wel anders. Maar de rust is weer teruggekeerd in Nederland, nadat we als klein land groot nieuws waren vanwege alle wereldleiders die hier vergaderden.

Zelf was ik door koning Willem-Alexander uitgenodigd om bij het staatsbanket met de Chinese president Xi Jinping aanwezig te zijn. Terwijl oorspronkelijk RKC - Ajax in mijn agenda stond. Door onze deelname aan de Chinese televisieshow Football Dream en door onze sponsordeal met het van oorsprong Chinese bedrijf CST Tires hebben we enkele stappen gezet. Maar er is nog veel meer mogelijk. Niet alleen commercieel, maar ook op het gebied van jeugd en ontwikkeling. Dat geldt niet alleen voor Ajax, maar ook voor de mensen uit het bedrijfsleven en het onderwijs die elkaar daar spraken. Na afloop werd mij gevraagd om nog even apart met onze koning en de Chinese president door te praten. Al met al was het eervol en indrukwekkend om erbij te zijn.

Maar het gaat om Ajax. En als we in andere landen bekender willen worden, moeten we natuurlijk zo goed mogelijk presteren op het veld. Bijvoorbeeld door de wedstrijd van vanmiddag te winnen. Deze topper is belangrijk omdat FC Twente een directe concurrent van ons is. We hebben twee competitiewedstrijden achter elkaar gelijk gespeeld en dat puntverlies kunnen we vandaag deels rechtzetten. Want dat we niet meer punten hebben dan nu, kunnen we onszelf verwijten.

Veel mensen zullen bij Ajax - FC Twente terugdenken aan die gedenkwaardige wedstrijd op 15 mei 2011. De sfeer die toen in de ArenA hing was uniek. Om het genot van een kampioenschap opnieuw te kunnen proeven, kijk ik liever niet terug maar richt ik me op de wedstrijd van vanmiddag. Ik weet zeker dat alle fans vandaag door hebben dat het belang bijna hetzelfde is als toen. En dus zal de ArenA ook vandaag indruk maken op onze tegenstander en zullen onze spelers de steun voelen die nodig is.

De Eredivisie zal natuurlijk nooit dezelfde internationale media-aandacht krijgen als de nucleaire top die vorige week in Nederland was. Desondanks weet ik zeker dat in veel landen met belangstelling naar Ajax - Twente wordt gekeken. En in Nederland kijken voetballiefhebbers er ook al enige tijd naar uit. De wedstrijd is al wekenlang volledig uitverkocht. Het wachten is op het eerste fluitsignaal.

Heel veel plezier bij Ajax - Twente.

Edwin van der Sar
Directeur Marketing