Menu

Puntjes op de i tijdens de laatste training

De Ajacieden betraden rond een uur of zeven het knusse Estadio Balaídos voor de laatste training in aanloop naar het duel in de UEFA Champions League met Celta de Vigo. Het gras zag er goed verzorgd uit, zoals eigenlijk de hele omgeving er fris en groen uitziet. De supporters waren in een vrolijke stemming en het temperatuurtje was nog aangenaam.

Onder begeleidend applaus van de aanwezige supporters begonnen de Ajacieden aan hun rondjes voor de warming-up. Na een korte sprint- en kaatsoefening werd een grote oefening gedaan over het hele veld. ,,Kom inlopen naar die bal, anders heb je meteen een tegenstander in je rug'', riep Ruud Krol de Ajacieden toe bij het aannemen van de bal.

Toen iedereen op temperatuur was, werd de groep in tweeën verdeeld. Om partijen van enige omvang te krijgen, fungeerde Wil Coort dit keer als rechtsback. De hesjes wisselden af en toe van schouders. Zo deelden Nicolae Mitea en Tom Soetaers een hesje en wisselden ook Petri Pasanen en Yakubu van team.

Over de strijdwijze van morgen hield Ronald Koeman eerder op de avond wijselijk zijn mond. Hij vertelde wel dat Ajax van zijn eigen kracht uitgaat en dat Ajax altijd zal proberen te scoren. Voeg daarbij de hessen voor de linkervleugelspelers en je zou verwachten dat Ajax morgen brutaal in een 4-3-3-formatie aantreedt.

Maar ook een 4-4-2 met Zlatan Ibrahimovic en Wesley Sonck voorin behoort nog tot de mogelijkheden. De training was immers voor iedereen toegankelijk en Koeman zal de Spanjaarden niet wijzer willen maken dan ze zijn.

Op het einde van de training werd nog even kort geoefend op het nemen van vrije trappen en andere vormen van afronden op doel. Daarmee werden alle facetten van het spel weer even aangehaald.

Rest nu nog 'het echie'. Dinsdagavond 20.45 uur. De aftrap in Vigo.