Menu
Puntjes op de i voor duel met Zilina

Puntjes op de i voor duel met Zilina

Ajax belegde woensdagmorgen zijn laatste training voor het UEFA Cuptreffen met MSK Zilina. Aan de vooravond van het belangrijke duel met de Slowaken werden op het trainingsveld de puntjes op de i gezet.

Trainer Marco van Basten instrueert zijn mannen. Trainer Marco van Basten instrueert zijn mannen.

Een aanzienlijk deel van de training stond in het teken van de grote partij die werd gespeeld. De samenstelling van de twee partijen wisselde. Daardoor werden alle linies, of beter gezegd: alle spelers, aardig op de proef gesteld. Het spel werd regelmatig stilgelegd door de trainers. Na een schel fluitsignaal werd de voorafgaande situatie met een speler individueel of collectief met de hele groep besproken. De goede, of juist de verkeerd gekozen oplossing werd uitgebreid besproken. Soms zelfs zo uitvoerig dat de bal een minuut lang onaangeraakt bleef.

Vooral de mini-partij werd daarom aangegrepen om de puntjes op de i te zetten, zo leek het. De voetbalmachine staat inmiddels goed afgesteld. De Ajacieden verschijnen hoe dan ook goed geprepareerd aan de aftrap van het duel tegen Zilina. Buiten de ‘wedstrijdsimulatie’ was er overigens veel meer te zien en te beleven tijdens de ochtendtraining, die in totaal dik anderhalf uur in beslag nam. Zo schaafden de verdedigers aan hun sprongkracht en kopkunsten.

Thomas Vermaelen werd de winnaar van het mini-toernooi 'latje schieten'. De Belg schoot de meeste punten bijeen. Thomas Vermaelen werd de winnaar van het mini-toernooi 'latje schieten'. De Belg schoot de meeste punten bijeen.

Een handjevol andere Ajacieden, inclusief assistent-trainer Rob Witschge, werkte een mini-toernooitje ‘latje schieten’ af. Het van afstand raken van de dwarslat bleek geen gemakkelijke opgave. Thomas Vermaelen bleek na drie rondes over de zuiverste trap te beschikken. Vurnon Anita, Witschge, Gabri en Oleguer konden het verlies maar moeilijk verkroppen. Al kreeg de Belgische scherpschutter wel een feliciterende hand van zijn tegenstanders.

Het treffen met MSK Zilina begint donderdag om 20.45 uur. Ajax kan Europees gezien uitstekende zaken doen door de wedstrijd te winnen. De steun van zoveel mogelijk Ajax-supporters is daarbij onontbeerlijk. Voor Ajax - MSK Zilina zijn nog kaarten beschikbaar. Dus kom donderdag naar de Amsterdam ArenA!

Hier vind je meer informatie over de kaartverkoop >>

Doelman Dennis Gentenaar trainde apart met fysiotherapeut Jos Kortekaas. De keeper keert terug van een hernia. Doelman Dennis Gentenaar trainde apart met fysiotherapeut Jos Kortekaas. De keeper keert terug van een hernia.
Miralem Sulejmani trainde, net als dinsdag, gewoon weer met de groep mee. Na de training werd de Serviër kort onder handen genomen door Kortekaas. Miralem Sulejmani trainde, net als dinsdag, gewoon weer met de groep mee. Na de training werd de Serviër kort onder handen genomen door Kortekaas.