Menu
Puntjes op i voor halve finale

Puntjes op i voor halve finale

Ajax speelt woensdagavond de halve finale in het nationale bekertoernooi tegen AZ. Voorlopig is dat de laatste doordeweekse wedstrijd voor Ajax. Na de uitschakeling vorige week in de UEFA Europa League en in de wetenschap dat de bekerfinale pas op donderdag 9 mei is, kunnen de Ajacieden zich vanaf maandag van week tot week voorbereiden op het eerstkomende competitieduel.

Deze dinsdag moesten de Ajacieden laten zien dat ze scherp, gretig en vol wilskracht zijn om de bekerfinale dit jaar te bereiken. Ten koste van AZ. Dat team zette Ajax vorig seizoen de voet nog dwars op weg naar bekersucces door met 2-3 te winnen.

,,Maar dit is wel de tweede dag na een wedstrijd. De slechtste dag, dus was er een korte training", gaf De Boer aan tijdens de persconferentie. De Boer had zijn achttien selectiespelers op het veld. Ook Joël Veltman was er kort bij. De verdediger had maandagavond een mooie - late - overwinning in de wacht gesleept met Jong Ajax en trainde daardoor natuurlijk niet de hele sessie mee.

Voor de pers gingen de deuren na een uur spelen dicht. Daarna kon De Boer, zonder toeschouwers, de puntjes op de i zetten. Hopelijk zien de ruim dertigduizend toeschouwers woensdagavond in de ArenA het effect van die besloten oefeningen.

Tekst: Ajax.nl
Foto's: Ajax.nl/Louis van de Vuurst


Koop je kaarten voor Ajax - AZ

Jasper Cillessen draait zich warm. Hij keept woensdag weer. Jasper Cillessen draait zich warm. Hij keept woensdag weer.
De Boer deelt de hesjes uit. Hij zal woensdag weer anders starten als zondag. De Boer deelt de hesjes uit. Hij zal woensdag weer anders starten als zondag.
De Boer zet de neuzen dezelfde kant op. Woensdag is een finaleplaats te verdienen. De Boer zet de neuzen dezelfde kant op. Woensdag is een finaleplaats te verdienen.