Menu
Purmerend - Ajax Veteranen eindigt in 3-3

Purmerend - Ajax Veteranen eindigt in 3-3

Na de onvoorstelbare nederlaag van 6-5 tegen SCW stond de altijd lastige uitwedstrijd tegen Purmerend op het programma . Door een lange lijst blessuregevallen en afwezigen deed trainer Buskermolen een beroep op het satellietteam Zaterdag 3. De 2 talenten die zich de afgelopen weken in de kijker hebben gespeeld en vandaag een kans kregen waren Dennis Bogaard en Cees van Oeffelen. Het is de bedoeling dat de zaterdag 3 als kweekvijver gaat fungeren en dat er spelers af en toe aan het grote werk mogen ruiken om zodoende evt. volgend jaar een plaats te verdienen bij de elite. Van elite is de laatste tijd weinig sprake want de Ajax veteranen hebben al wat punten gemorst .

Tegen Purmerend begon Ajax goed met verzorgd combinatiespel en dat resulteerde na een half uur in een 0-1 door Ravensteijn na een mooie aanval waarbij DJ van Raveswaaij alleen op de keeper afkomt en de keeper keurig omspeelt en de bal intikt. Tien minuten later komt Oerlemans alleen voor de keeper en omspeelt die ook keurig maar herinnert zich op dat moment dat hij over 3 weken mee moet doen aan het WK kratje op het latje en besluit om de Vanenburg move te doen.{Voor degene die geen idee heeft waar dit over gaat ,kijk eens op You Tube } . Waar Vanenburg de bal achter zijn standbeen langs een krat bier van een lat schiet ,haalt Oeroeboeroe de doellijn niet eens en schiet in het zijnet.In plaats van een comfortabele 0-2 voorsprong gaat Ajax nu met een 0-1 de rust in. Na rust maakt Bakarbessy na een fraaie combinatie de 0-2 tegen zijn oude club. En als Ajax op een voorsprong komt wordt het oppassen want de laatste weken is gebleken dat de veteranen een voorsprong niet meer vast kunnen houden. Ook nu sloop de onrust weer in de ploeg en in plaats van zij aan zij de schouders eronder te zetten doet iedereen op zijn manier wel zijn best maar is het geen collectief.

Als dan Purmerend de 1-2 maakt raakt Ajax volledig de kluts kwijt en wordt het 3-2 voor Purmerend. Gelukkig maakt Pippo Burgers nog de 3-3 maar 5 minuten voor tijd krijgt Purmerend nog een niet te missen kans maar denkt de Purmerend speler dat hij Bergkamp is en probeert te stiften. Ravensteijn {ingevallen voor de geblesseerde Dijkstra} bleef goed opletten en wist een nog groter drama te voorkomen. Want van een drama kunnen we wel spreken als Ajax in een week 5 punten verspeelt.
Met de slechte resultaten neemt de druk op trainer Buskermolen ook toe en gaat het gerucht dat Guardiola naar Man City gaat en Mancini de plek van Buskermolen overneemt . Buskermolen zijn naam wordt vervolgens in verband gebracht met het damesteam van Broekster Boys in Oenkerk {Friesland}. Kortom het zijn weer roerige tijden bij de veteranen . A.s. zaterdag is er de topper tegen ZOB waarbij Ajax de kans krijgt zich te revancheren.

Fotografie: Frits Groot Fotografie: Frits Groot