Menu
Puzzelen rondom spitspositie

Puzzelen rondom spitspositie

De grote vraag tijdens de persconferentie voorafgaand aan het KNVB Bekerduel tegen Volendam was: wie staat er op de plaats van Klaas Jan Huntelaar? Marco van Basten liet de invulling van de spitspositie nog in het midden.

,,Je schrikt wel als één van je belangrijkste spelers wegvalt", erkende Marco van Basten over de blessure van Klaas Jan Huntelaar. ,,Het leven gaat door. We hebben een grote selectie en zullen het nu op een andere manier proberen in te vullen." Een van die manieren is, net zoals afgelopen zondag tegen Sparta, door Evander Sno in de punt van de aanval te posteren. ,,Sno kan op die positie best goed uit de voeten", zei Van Basten. ,,Hij heeft gescoord én een assist gegeven. We zullen zien hoe we de positie invullen."

Wel is zeker dat Jong Ajax-spits Darko Bodul niet als de eventuele vervanger van Huntelaar meereist naar Volendam. ,,Ik heb niet overwogen hem te selecteren. Ik vind namelijk dat de jongens uit het tweede elftal het moeten verdienen om geselecteerd te worden." Bodul speelde gisteravond voor het eerst sinds vijf weken mee met Jong Ajax. Een blessure hield de Kroaat al die tijd aan de kant, tegen Jong PSV speelde Bodul de gehele tweede helft. ,,Hij zal het eerst weer in het tweede moeten laten zien", zei Van Basten. ,,Voor het eerst sinds lange tijd heeft hij weer gespeeld."

Er was nog meer goed nieuws uit de ziekenboeg. ,,Eyong Enoh is weer fit en het herstel van Dario Cvitanich gaat sneller dan verwacht", verklaarde de coach. Voor Miralem Sulejmani komt het duel met Volendam nog te vroeg. ,,Sulejmani ondergaat deze week een test. We willen eerst weten of hij helemaal fit is." De kans dat hij tegen PSV wel bij de selectie zit, acht Van Basten klein. ,,Dat hangt af van de test. Als hij die goed doorstaat en het blijkt dat hij twintig minuten kan spelen, dan zou het kunnen." De kans op speeltijd voor de Serviër is groter na de topper tegen PSV. Op dinsdag is een oefenwedstrijd ingelast tussen (Jong) Ajax en Hoofdklasser Katwijk.

Pas op de speeldag zelf zal Van Basten overwegen of hij misschien enkele spelers rust gunt. ,,Dat behoort tot de mogelijkheden, zeker omdat we komende zondag tegen PSV spelen. Maar iedereen gaat gewoon mee." Over het belang van de wedstrijd tegen Volendam: ,,Ik vind zowel het duel met PSV als met Volendam belangrijk. In het bekertoernooi kun je je geen misstap veroorloven, anders lig je eruit."